Castells
Ara Castells 07/10/2022

Cap de setmana de distensió, amb el sostre en els vuit pisos

La Colla Vella i els Minyons de Terrassa alçaran castells de vuit com a millors construccions

2 min
2d8f de la Colla Vella, 2019

La ressaca del Concurs de Castells serà notable aquest cap de setmana, tant pel nombre d’actuacions com pel nivell de castells que s’exhibirà a les places. D’aquesta manera, no s’espera cap castell de nou i possiblement la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa seran els únics que arribaran als vuit pisos. El Pla de la Seu serà l’escenari més destacat del cap de setmana, en la Diada final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La Colla Vella hi arriba força condicionada per les caigudes i les lesions del Concurs, fet pel qual queden descartats els castells de nou i bastiran construccions de vuit pisos amb alguns canvis en els troncs.

La colla local també ha hagut de replantejar el seu programa degut a algunes baixes, fet pel qual combinaran castells de la gamma alta de set i també buscaran algun de vuit. Els Xiquets de Reus també hi seran presents, amb un programa de castells més obert i amb l’objectiu de treballar per fer-hi castells de vuit.

L’altra població on s’esperen castells de vuit Manresa, diumenge, amb motiu de la Fira Mediterrània, per part dels Minyons de Terrassa, encara que amb un programa no del tot definit. Els Tirallongues de Manresa tenen l’objectiu de fer el 5 de 7, a més dels dos castells de set amb agulla. La tercera colla en actuar seran els Castellers de Lleida, que aparcaran el 4 de 8 estrenat al Concurs i voldran afrontar la gamma alta de set.

Una altra actuació on altres temporades s’havien vist grans castells, però on enguany seran força inferiors, és la festa major de Sarrià, a la capital catalana. S’espera que els Castellers de Barcelona, habituals a la cita, completin la diada amb castells de set. El gran atractiu del dia, per tant, seran els Castellers de Sarrià, que estan a punt per fer l’assalt als set pisos per primera vegada a la història –amb el 4 de 7– i així mateix superar els registres de la colla desapareguda a inicis de segle.

stats