Castells
Ara Castells 02/09/2022

Cap de setmana de recuperació amb opció de castell de 9 dels Minyons

Inici de setembre d’impàs entre retorns de vacances i actuacions de rodatge

3 min
3d9f dels Minyons de Terrassa, Festa major de Sabadell 2018

Setembre començarà a un ritme més pausat, en un cap de setmana que s’espera que sobresurti l’actuació de la festa major de Sabadell com a opció de veure algun castell de nou per part dels Minyons de Terrassa. Així mateix, hi ha colles que tot just tornen de les vacances i d’altres que tindran un cap de setmana més tranquil després de la gran intensitat de l’agost.

A Sabadell, els Minyons de Terrassa arriben amb la feina consolidada de la tripleta màgica a Sant Fèlix. Per diumenge s’espera una actuació similar, tot i que probablement també hi entrarà el 2 de 8 amb folre per treballar-lo per posar damunt d’unes manilles. Així doncs, es preveu com a mínim un castell de nou, i el 5 de 8.

Els Capgrossos de Mataró volen completar la millor actuació d’aquesta temporada amb el principal objectiu de completar el 3 de 8 que va quedar només carregat per les Santes en l'última actuació abans de les vacances. A més, també esperen completar el primer 4 de 8 i 2 de 7 del segon tram. Tot i això, el darrer assaig acabarà de confirmar un programa en el qual podria haver de rebaixar pretensions amb el 5 de 7, depenent de les proves i per treballar de cara a la catedral.

Pel que fa a la colla local, els Castellers de Sabadell confien en treure’s l’espina del 4 de 8 que només van poder coronar la setmana passada a Granollers. El carro gros anirà acompanyat de dos castells de la gamma alta de set. Finalment, el programa dels Castellers de Barcelona encara és força desconegut, ja que tot just aquest divendres tenen el seu primer assaig després de vacances.

Els matalassers volen repetir Sant Magí

Els Xiquets de Tarragona encaren els seus darrers dos mesos de temporada amb bona forma i ambició després del gran Sant Magí que van realitzar. Aquest diumenge a Torredembarra volen repetir l’actuació del 19 d’agost, en què van descarregar el 2 de 8 amb folre, el 5 de 8 i el 3 de 8. A la plaça de la Vila, els Nens del Vendrell tenen la seva primera actuació després de vacances amb el 5 de 7 i 4 de 7 amb agulla en el programa com a millors castells.

La festa major de Santa Rosalia d’enguany serà la primera que reunirà els Nois de la Torre i els Xiquets de Torredembarra. Els Nois asseguren portar-hi els dos castells amb agulla, mentre treballen per fer-hi el seu primer 5 de 7 de l’any. Per la seva banda el 2 de 6 serà, a priori, el millor castell dels Xiquets, tot i que el darrer assaig podria propiciar els intents de 3 de 7 i pilar de 5.

Tranquil·litat de Joves, Moixiganguers i Sant Pere i Sant Pau

Tres de les colles que han ofert un gran rendiment en les darreres setmanes, plantegen un cap de setmana més tranquil amb una planificació de castells molt apamada. Després d’un gran Sant Fèlix, la Joves de Valls actua a Montblanc, on probablement aparcarà els castells de 9 i abordarà gamma alta de vuit.

Els Moixiganguers d’Igualada, condicionats per algunes baixes, asseguren els bàsics de vuit a Vilanova del Camí, amb la possibilitat de fer-hi també el 2 de 8 amb folre. Els Bordegassos de Vilanova aspiraran a fer el 3 i el 4 de 7, mentre els Castellers d’Altafulla plantegen el 2 de 6 com a millor castell.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau tenen la seva primera actuació després de Sant Magí en plaça pròpia, amb una posada en escena pausada i amb castells de la gamma alta de 7. També hi seran els Xiquets de Vila-seca, que tornen de vacances i esperen fer-hi algun castell de 6.

stats