Ara Castells 21/05/2017

Els Capgrossos agafen el relleu dels Castellers de Sants

La formació mataronina ha estat la primera, a banda dels Borinots, a dur a plaça un castell amb el sistema de soca a l'antiga

Efren Garcia
2 min
Els Capgrossos de Mataró aposten pel sistema de 'soca a l'antiga' per descarregar el seu primer 2d8f de l'any

BarcelonaLa diada del vintè aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia ha recollit aquest diumenge una de les sorpreses positives del cap de setmana. A banda d'un gran nivell, amb fins a cinc construccions de la gamma alta de 8, els aficionats han pogut gaudir del primer castell folrat de la temporada executat amb el sistema de soca a l'antiga, ideat pels Castellers de Sants amb l'objectiu de millorar la seguretat dels components de la base de l'estructura. La dels Capgrossos de Mataró ha sigut la primera colla a seguir els passos dels Borinots.

Després de completar aquest dissabte la clàssica de castells de 8 –3 i 4 de 8 acompanyats del 2 de 7–, els Capgrossos han fet un pas endavant en atacar a Gràcia el seu primer 2 folrat de l'any. Els mataronins, una de les colles que més receptives es van mostrar l'any passat respecte a tancar la soca dels castells folrats amb els braços amunt, col·locats com es fa en les construccions sense folre, per protegir el cap i les cervicals dels components de la base, també han fet un pas endavant pel que fa a la responsabilitat castellera de les grans formacions. Si bé els Castellers de Sants ja havien demostrat que aquest tipus de soca no destorba l'execució de castells com el 2 de 8, el pilar de 7 o, fins i tot, el 3 de 9, per treure'n més bones conclusions i millorar les posicions més complexes calia que altres colles l'experimentessin també a plaça. Els primers a invertir-hi el temps necessari han estat els Capgrossos de Mataró, que han descarregat també els dos castells bàsics de 8 i han arrodonit així la tripleta de castells de 8.

La colla amfitriona, els Castellers de la Vila de Gràcia, ha descarregat els 3 i el 4 de 8 i ha apostat com a millor construcció pel 7 de 8, que ha arribat en la segona ronda. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha completat el 5 de 8, si bé el seu 4 de 8 amb agulla ha tornat a quedar només carregat, per segon cop consecutiu enguany. Els Nens del Vendrell completaven el cartell de la diada i ho feien estrenant també el 2 de 8 amb folre.

Castellers de la Vila de Gràcia: 3d8, 7d8, 4d8, V5

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d8, 4d8a c, 4d8, P6, 4 P4

Capgrossos de Mataró: 4d8, 3d8, 2d8f, P5, 4 P4

Nens del Vendrell: 3d8, 2d8f, id 4d8, 4d8, V5

stats