Ara Castells 04/06/2017

Els Capgrossos estrenen els 9 pisos

La colla de Mataró ha estrenat el 3 de 9 amb folre en la seva diada d'aniversari acompanyada pels Marrecs de Salt i els Castellers de Sants

Carol Martín
3 min
Els Capgrossos de Mataró descarreguen el tres de nou amb folre per la seva diada d'aniversari

MataróEls castells de 9 comencen a veure's a les places després d'un començament de temporada més calmat que l'últim any. Els Capgrossos de Mataró han aprofitat el primer cap de setmana de juny, en el marc del seu aniversari, per estrenar la primera construcció de 9 pisos, el 3 de 9 amb folre, i ho fan acompanyats d'uns exultants Marrecs de Salt i uns Castellers de Sants que segueixen la seva planificació. Avui, a més, s'ha pogut veure per primer cop a plaça dues colles alçant els seus castells folrats amb la soca a l'antiga.

Mentre la plaça de Santa Maria de Mataró s'enfaixava al ritme dels pilars caminats de les colles presents, els Capgrossos es preparaven per encetar la seva diada d'aniversari amb un castell bàsic de 8, el 4 de 8. La construcció els serveix per fer rodar l'estructura de cara a alçar-la sobre un folre pròximament, i han volgut executar-la a la perfecció. El gran repte ha arribat a la segona ronda, en forma de 3 de 9 amb folre, fet per primera vegada amb la soca a l'antiga. El castell ha pujat a bon ritme, si bé s'ha tensat al pis de quarts durant la carregada pels nervis. La travessada àgil de la canalla ha ajudat a mantenir la velocitat, i la concentració de tots els membres ha permès una descarregada tensa però controlada en tot moment. La celebració dels blau marí no s'ha fet esperar, i han esperonat la seva ciutat a celebrar amb ells la fita del primer castell de 9 de la temporada. En tercera ronda el 2 de 8 amb folre ha servit per tancar una diada molt profitosa per als Capgrossos, que tot i patir un parell de moviments durant el descens l'han dominat a la perfecció i l'han sabut dur a bon port.

Els Marrecs de Salt han sigut els segons a actuar, i no han reservat cartutxos. Els gironins estan seguint un bon ritme, donant el màxim a cada plaça i sense reservar cap castell. Avui han arribat a Mataró amb la intenció de dur la tripleta de 8, i han encetat la primera ronda amb bon peu, descarregat el 3 de 8. El castell, tot i que amb tensió al pis de quarts, s'ha dominat durant tota l'execució, i els ha permès d'afrontar el principal repte de la segona ronda, el 2 de 8 amb folre. El 2 ha donat més problemes als Marrecs, que amb una carregada lenta han hagut de treballar les sacsejades de l'estructura i han hagut de treure totes les seves forces per dominar el castell durant la descarregada. L'últim castell, el 4 de 8, ha patit nervis als pisos superiors i això ha fet dubtar la canalla, que finalment ha coronat l'estructura i ha permès als Marrecs celebrar l'èxit de la seva tripleta de 8.

Els Castellers de Sants, per la seva banda, segueixen el seu ritme, pas a pas i pis a pis, per poder arribar a final de temporada amb les forces necessàries per afrontar els grans reptes que els esperen. En primera ronda han apostat pel 3 de 8, estàtic i totalment a l'abast dels Borinots. Tot just estrenaven la setmana passada el 2 de 8 folrat, que han repetit en segona ronda. El castell ha sigut tens des del principi, però l'experiència dels de la camisa gris els ha permès aportar delicadesa en els moments culminants de l'estructura i descarregar-la amb serenor. Han deixat el seu castell més senzill per a la tercera ronda, el 4 de 8, que han dominat a la perfecció i no els ha suposat cap contratemps.

Capgrossos de Mataró: P4cam, 4d8, 3d9f, 2d8f, 2 P5, 10 P4

Marrecs de Salt: P4cam, 3d8, 2d8f, 4d8, vano de 5

Castellers de Sants: P4cam, 3d8, 2d8f, 4d8, vano de 5

stats