Ara Castells 17/07/2016

Els Capgrossos planten els fonaments per a la diada de Les Santes

La formació del Maresme descarrega el tres de nou amb folre a Barcelona amb la mirada fixada en l'actuació de la seva festa major

Efren Garcia
2 min
Els Capgrossos descarreguen el 3d9f a Barcelona

BarcelonaUn dels primers objectius dels Capgrossos de Mataró per arribar a la diada de Les Santes en plenes condicions passava per descarregar un castell de nou pisos al Poble Sec, un deute que la colla tenia pendent feia exactament cinc anys, quan va haver de desmuntar un quatre de nou amb folre al carrer Blai. Aquest cop, el tres folrat, i la diada, han estat rodons.

Les dones i homes de 'Mia' Castellví s'han plantat a Barcelona amb una espina clavada. Els de la camisa blava fa cinc anys van plantejar-se convertir el carrer Blai en plaça de nou. Un diumenge 17 de juliol com el d'avui, van encarar l'actuació amb el quatre de nou amb folre com a principal objectiu. El castell va alçar-se esvelt però un dels segons va patir una lesió durant l'execució i Lluís Feliu, l'aleshores cap de colla, va haver de desmuntar l'estructura quan els dosos ja s'havien col·locat al seu lloc.

Exactament cinc anys després, els Capgrossos han trencat la maledicció i han fet un pas endavant en la preparació de la diada de la seva festa major. Han descarregat el dos de vuit amb folre, el tres de nou folrat i el cinc de vuit en una jornada que ha de servir d'altaveu a la capital del Maresme per mobilitzar el màxim nombre de camises de cara a la diada de Les Santes, que tindrà lloc diumenge que ve a la plaça de Santa Anna.

La formació amfitriona no ha pogut atacar el tres de vuit, un dels objectius que es presumia que podien estar a les seves mans abans de l'aturada estival. Els Castellers del Poble Sec estan duent a terme una important reestructuració dels troncs dels seus castells i això ha endarrerit més del compte la feina a assaig. Si bé el quatre de vuit semblava del tot descartat fins al segon tram de temporada, encara quedava l'esperança d'atacar el tres. Finalment, els Bandarres se n'aniran de vacances sense cap construcció de vuit pisos a la butxaca, si bé ho fan amb una gran actuació que ha tornat a veure el dos de set i que ha comptat amb dues estructures compostes, el cinc de set i el segon set de set de l'any.

Els Castellers de la Vila de Gràcia posen fi també al primer tram de l'any descarregant el quatre de vuit, el nou de set i el dos de set. Per davant només els quedaran 21 dies de vacances abans d'afrontar la pròxima actuació, que els durà a Vilafranca del Penedès uns dies abans de la festa major de Gràcia.

Castellers del Poble Sec: P4, P4, P4, 2d7, 7d7, 5d7, P4, P5, P4

Capgrossos de Mataró: P4, P4, P4, 2d8f, 3d9f, 5d8, P5, P5, P5

Castellers de la Vila de Gràcia: P4, P4, id 4d8, 4d8, 9d7, 2d7, P5, P5

stats