Ara Castells 28/10/2015

Els Castellers de Cornellà es volen llançar al vuit

La colla de Cornellà vol descarregar per primera vegada a la seva història el quatre de vuit i el dos de set a la seva diada 

Marta Díaz
2 min
Prova del quatre de vuit amb pinya fins quints dels Castellers de Cornellà de cara a l'actuació de la XXV diada de la colla. CASTELLERS DE CORNELLÀ

BarcelonaEls Castellers de Cornellà celebren diumenge a la plaça de l'Església de Cornellà de Llobregat la seva XXV diada, amb la presència dels Xics de Granollers i dels Castellers de Barcelona.

Però aquesta no serà una diada qualsevol pels de la camisa lila, sinó que els cornellanencs volen aconseguir descarregar el quatre de vuit i el dos de set per primera vegada a la seva història a casa seva, fita que només han aconseguit assolir a la diada de Sant Pere a Tarragona l'any 1997.

La colla de Cornellà de Llobregat va portar aquestes dues construccions juntes per última vegada l'any 2002, a la diada en motiu de la festa major del Prat de Llobregat, on el carro gros va quedar en carregat i el dos de set en descarregat.

El quatre de vuit l'han descarregat dues vegades, a la diada de Sant Pere de Tarragona de l'any 1997 i a la I trobada de colles castelleres del Baix Llobregat, a Sant Andreu de la Barca, l'any 1995. Mentre que el dos de set, per la seva banda, ja l'han descarregat 32 vegades, la darrera però l'any 2005 a la XII trobada del Baix Llobregat. Tot i que enguany, la colla ha recuperat la torre intentant-la de nou i aconseguint-la carregar a la diada de festa major del Prat de Llobregat.

Dos de set carregat a la diada de festa major del Prat de Llobregat el passat mes de setembre pels Castellers de Cornellà. CASTELLERS DE CORNELLÀ

Per tant, el repte dels Castellers de Cornellà de cara a diumenge és doblement encoratjador: recuperar el carro gros i descarregar els dos màxims de la colla a casa seva.

Als Castellers de Cornellà encara els resten els dos assajos especials d'avui dimecres i de divendres per acabar de polir les construccions de cara a diumenge, enmig d'una setmana plena d'activitats per commemorar l'efemèride de la XXV diada.

A més, aquesta diada anirà precedida d'una actuació de vigílies dissabte a les 18 hores a la plaça de la Sardana, en la qual hi participaran la Colla Jove de Barcelona, els Castellers de Badalona i la colla local.

stats