Ara Castells 01/05/2016

Els Castellers de Sabadell es veuen obligats a aixecar el peu de l'accelerador

Una baixa d'última hora ha impedit als vallesans repetir dues de les seves millors construccions, el tres de vuit i el dos de set

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sabadell completen el 4d8 al Mercat Central

SabadellLa dotzena diada castellera de la tripleta, celebrada diumenge a Sabadell, s'ha quedat sense el tres de vuit i el dos de set de la colla local per una baixa important d'última hora. El castell més valuós de la diada ha estat el quatre de vuit dels Castellers de Sabadell, si bé també s'hi ha pogut veure l'estrena del dos de set dels Xics de Granollers i els castells de la gamma alta de set dels Sagals d'Osona.

Un cop més, al Mercat Central de Sabadell hi han conviscut castellers i brocanters. Compradors, curiosos i aficionats a les torres humanes han pogut gaudir d'una plàcida actuació en la qual allò que més ha destacat ha estat precisament allò que no s'hi ha vist. Després d'estrenar el tres de vuit i el dos de set la setmana passada a Badia del Vallès, i amb la diada de Sant Ponç molt a prop al calendari, els Saballuts volien repetir la clàssica de castells de vuit –dos de set, i tres i quatre de vuit–, però una baixa d'última hora els ha obligat a modificar el programa. Els canvis en les estructures acabades d'estrenar haurien estat molt importants i això ha fet que la colla amfitriona decidís rebaixar substancialment les expectatives.

Els Castellers de Sabadell han descarregat el quatre de vuit al primer torn. El castell s'ha coronat amb certa comoditat, si bé s'ha anat desencaixant i això ha fet treballar els pisos inferiors durant la descarregada. En segona ronda han completat el set de set al segon intent, després de desmuntar-lo per indicacions dels membres del tronc. El cinc de set els ha servit per seguir rodant castellers.

Per la seva part, els Sagals d'Osona han seguit sumant construccions de la gamma alta de set i guanyant confiança així per a quan arribi el moment d'atacar els vuit pisos. Han arrodonit l'actuació més completa d'aquest començament de temporada en unir els seus tres millors castells. Han dominat el tres de set amb agulla en el primer torn i hi han sumat el cinc en la segona ronda i el quatre amb el pilar en la tercera.

La tercera colla en l'ordre d'actuació ha estat la dels Xics de Granollers, que han aprofitat la jornada per estrenar el dos de set. Han començat la seva actuació descarregant sense problemes un quatre de set molt lleuger de pes i han deixat el seu millor castell per a la ronda central. El dos de set s'ha alçat amb convicció i, tot i la diferència d'alçades en alguns dels pisos, l'han pogut coronar amb tranquil·litat. L'estructura que havia començat a entregirar-se lleugerament, s'ha tensat i ha tremolat en els primers compassos de la descarregada però ha deixat molt bona boca tractant-se de la primera de l'any. Han completat la seva actuació amb un quatre de set amb agulla de bella factura que ha hagut d'aguantar l'espadat central més temps del normal perquè un botó de la camisa de l'enxaneta s'ha enredat amb els cabells de la quart que l'aguantava. Finalment han salvat el que podia haver estat un ensurt injust i han arrodonit una gran actuació.

Castellers de Sabadell: 4d8, id 7d7, 7d7, 5d7, P5, P5

Sagals d'Osona: 3d7a, 5d7, 4d7a, P5

Xics de Granollers: 4d7, 2d7, 4d7a, P5

stats