Ara Castells 02/05/2016

Els Castellers de Vilafranca homenatgen Pere Almirall en la diada a Cal Figarot

La formació penedesenca aprofita la inauguració de la primera fase d'obres del seu local per estrenar també el primer quatre de vuit amb agulla de l'any

Efren Garcia
3 min
Pere Almirall ja figura a la galeria d'honor dels Castellers de Vilafranca

BarcelonaEls Castellers de Vilafranca van viure diumenge una jornada completa a l'escalf del seu local. Van inaugurar la primera fase de les obres de Cal Figarot, van retre homenatge a Pere Almirall, cap de colla sortint, van estrenar el quatre de vuit amb agulla i van aprofitar la trobada per fer la primera gran prova de tres de deu amb folre i manilles de la temporada. Els ‘verds’ van estar acompanyats pels Castellers de l'Alt Maresme i pels Castellers del Prat, que van completar castells de sis pisos.

La jornada va començar amb l'homenatge a Pere Almirall en el final del seu mandat de quatre anys com a cap de colla dels Castellers de Vilafranca. Almirall va dirigir la formació penedesenca en la seva ‘temporada perfecta’ el 2013 i va assolir algunes de les actuacions més valuoses de la història. En la diada de Sant Fèlix del 2013 va dur la seva colla a descarregar quatre dels castells més difícils tot combinant diferents apartats del món casteller: el tres de deu amb folre i manilles com a exponent dels castells colossals, el quatre de nou sense folre, el castell tècnic més gran dels que s'han assolit mai, i el quatre de nou amb folre i agulla i el pilar de vuit emmanillat, com a mostra del domini dels grans espadats. Dos anys més tard va apujar el llistó i va segellar l'actuació que, segons la taula de puntuacions del concurs, és a dia d'avui la més valuosa de la història dels castells. Per Tots Sants del 2015 els Castellers de Vilafranca van descarregar el tres de deu amb folre i manilles, el dos de vuit sense folre, el tres de nou amb folre i agulla i el pilar de vuit emmanillat.

Des de diumenge, el rostre de Pere Almirall ha passat a formar part de la galeria d'honor dels Castellers de Vilafranca, on es recorden tots els caps de colla de la seva història. La cita va servir també per reunir els caps de colla en vida dels ‘verds’ i fer una instantània històrica i per al record.

L'actuació castellera va tenir dues parts, una al pati de Cal Figarot i una altra a l'interior de la nau d'assaig recentment remodelada. Els Castellers de Vilafranca van descarregar el tres de vuit a l'exterior. Ja sota cobert, van apuntar-se el primer quatre de vuit amb agulla de la temporada castellera. La construcció es va alçar a bon ritme i va alliberar un espadat que es va mostrar molt solvent a la part alta. Van finalitzar l'actuació amb el dos de vuit amb folre i el pilar de sis. Els Castellers de l'Alt Maresme i els del Prat de Llobregat van tenir l'honor de compartir la diada amb els vilafranquins. Els maduixots, que havien actuat dissabte a Blanes, van completar els dos castells bàsics de sis i el tres amb agulla, mentre que els Castellers del Prat es van haver de conformar només amb el quatre de sis, després de desmuntar dos cops el tres.

Els 'verds' aprofiten la diada per col·locar quints al tres de deu amb folre i manilles

Els Castellers de Vilafranca van aprofitar la jornada de germanor per tancar la primera gran prova de tres de deu amb folre i manilles de la temporada. Gràcies a la col·laboració de les dues colles convidades, els van col·locar quints al tres emmanillat i van deixar entreveure que l'objectiu dels deu pisos podria avançar-se més que mai aquesta temporada.

Castellers de l'Alt Maresme: 4d6, 3d6, 3d6a, P4, P4

Castellers del Prat de Llobregat: id 3d6, id 3d6, 4d6, P4, P4

Castellers de Vilafranca: 3d8, 4d8a, 2d8f, P6, 10 P4

stats