Microsites 28/07/2019

Els Castellers de Vilafranca mostren les cartes abans de l'atac als deu pisos

La diada de Cal Figarot culmina amb una bona prova de tres emmanillat

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Vilafranca col·loquen sisens al 3d10fm en una prova després de la diada de Cal Figarot

Vilafranca del PenedèsEls Castellers de Vilafranca van aprofitar dissabte la diada de Cal Figarot per col·locar el pis de sisens al tres de deu amb folre i manilles. La prova de la colla dirigida per Toni Bach es pot considerar tota una declaració d'intencions que ha de servir per esvair qualsevol dubte al respecte del seu estat de forma actual.

Un dels principals atractius d'aquesta actuació acostuma a arribar un cop la ronda de pilars ha finalitzat i les gralles han entonat el toc de vermut. Si bé durant l'actuació els vilafranquins van centrar-se en millorar aquells castells que ja havien fet fins al moment -i a estrenar el quatre de vuit amb agulla-, al final van dedicar els seus esforços en pensar en el futur més pròxim.

La jornada va permetre avaluar nombrosos aspectes. D’una banda, van demostrar que dominen el tres de nou amb folre sense dificultats. Si bé el de dissabte no va ser el millor, queda clar que li han sabut agafar les mides, que n’han rebaixat el pes i que tot està a punt per buscar reptes superiors. Enguany, però, el preu dels grans castells està a l’alça i ho van tornar a patir al provar el quatre de nou folrat. Van haver de desmuntar un primer intent, però van tenir marge de reacció i el van descarregar a la segona. Van estrenar el quatre de vuit amb agulla dos anys després de l’últim que havien dut a plaça i van seguir rodant el pilar de set amb folre de cara a pujar-li un pis.

Però un dels moments més esperats de la jornada arribaria un cop finalitzada l’actuació. Els verds van comptar amb la col·laboració de la colla convidada, els Bordegassos de Vilanova, i del públic i els aficionats que omplien el carrer del General Prim. Amb la base justa van acomodar el folre i les manilles del tres de deu, però abans de posar-hi pes van haver de fer alguna rectificació quan les forces al folre es van descompensar. Tot i l’ensurt van tirar endavant i el castell només va anar a millor. Van consolidar les bases i van muntar amb finor pis a pis fins a col·locar-hi els sisens. La construcció va ser tot un avís per a navegants, potser el ritme de la colla no està sent el que s’esperava en el tram inicial, però no hi ha dubtes que amb l’arribada del mes d’agost tornaran a presentar candidatura per recuperar el terreny perdut.

L’actuació, així com les proves finals, la van completar els Bordegassos de Vilanova. Els de la camisa groc terrós no van voler desaprofitar l’oportunitat de fer un últim pas endavant abans de la seva diada de festa major. Van descarregar sense problemes el dos de set i el set de set i van completar el seu primer castell de vuit pisos de la temporada. L’estructura triada aquest cop va ser la del tres. Els nervis van fer que el desmuntessin en una primera temptativa, quan els dosos ja s’estaven col·locant. Al segon intent van poder-lo fer seu. Un cop finalitzada l’actuació, després de la prova de tres emmanillat dels Castellers de Vilafranca, van aprofitar el seu torn per rodar l’altre bàsic de vuit, el quatre. La idea era alçar-lo fins al pis de dosos, però finalment el van desmuntar quan aquests es disposaven a ocupar les seves posicions.

Castellers de Vilafranca: 4d8a, id 4d9f, 3d9f, 4d9f, P7f.

Bordegassos de Vilanova: 2d7, id 3d8, 3d8, 7d7, 2 P5.

stats