Ara Castells 20/07/2015

Castells espontanis al centre comercial

Els Marrecs de Salt organitzen una mobilització espontània al passadís central de la botiga Media Markt de Girona

Ara
2 min

BarcelonaDissabte 11 de juliol, els clients de la botiga Media Market de Girona van emportar-se tota una sorpresa gràcies als Marrecs de Salt. La formació castellera de la ciutat va organitzar una mobilització espontània, fenomen conegut a internet com a ‘flashmob’, que va deixar bocabadats als clients que es trobaven al recinte fent les seves compres.

Des de megafonia es van anar cridant cada un dels membres de la pinya, com quan els castellers ‘canten’ les seves posicions a plaça. A poc a poc el passadís central de la botiga es va anar omplint de gent que formava la pinya d'un tres de sis amb agulla. Els últims en arribar van ser els membres del tronc, els únics uniformats, i els grallers i tabalers.

En alliberar el pilar central de la construcció, l'enxaneta va desplegar una pancarta en la que es podia llegir “jo no sóc tonto, sóc dels Marrecs de Salt”. En arribar al terra, els castellers van tornar-se a dispersar fent que el centre tornés a la normalitat en pocs segons.

Els centres comercials com a pol de magnetisme

Aquest no era, però, el primer vídeo sorpresa dels Marrecs, que ja van oraganitzar-ne un als carrers de Girona l'any passat en el marc del festival Temps de Flors. En aquella ocasió el castell triat va ser el quatre de sis amb agulla i l'enxaneta va mostrar una flora abans de baixar de l'espadat.

Tres anys enrere, també en un centre comercial, els Castellers de Badalona van protagonitzar una ‘performance’ similar. La Colla Micaco va aprofitar les bones relacions establertes amb l'espai de botigues del club de bàsquet La Penya per promoure la tornada a la feina després de les vacances d'estiu en la que podria ser la primera ‘flashmob’ castellera. En aquella ocasió l'estructura triada va ser el pilar de quatre, si bé el gran espai diàfan del centre els va permetre desenvolupar una història diferent.

Amb un altre perfil casteller, els Castellers de Mollet van sorprendre el 2010 en un vídeo en el que portaven a terme un ball a la seva plaça talismà i el finalitzaven formant un dos de vuit sense folre estirat al terra.

stats