Castells
Ara Castells 22/07/2022

Els castells de gamma extra també volen fer parada a Mataró

Els Castellers de Vilafranca ambicionen estrenar el 2d9fm a les Santes

2 min
2d9fm dels Castellers de Vilafranca, Santes 2019

Mataró marca el final del primer tram de temporada de la zona nord del món casteller. El cartell amb Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa ha ajudat a fer que les Santes sigui una de les grans cites de la temporada. Diumenge, a les 12 h a la plaça Santa Anna, es pot veure un salt endavant de les colles, amb la previsió de quatre estrenes.

Els Castellers de Vilafranca és la colla més en forma d’aquesta represa i diumenge pot marcar una nova fita. Després de descarregar el pilar de 8 a principis de mes, a les Santes hi podrien afegir el 2 de 9 amb folre i manilles. A Cal Figarot han intensificat l’assaig sobre aquest castell i hi han arribat a col·locar els dosos. Per a l’actuació d’aquest cap de setmana, els verds apunten al pilar i al dos emmanillat, a més del 3 i 4 de 9 amb folre.

Els Minyons de Terrassa també volen fer un salt a Mataró, en la que és la seva darrera actuació abans d’agafar-se unes setmanes de vacances. A la seva festa major van completar el 3 de 9 amb folre, però van admetre haver arribat tard per poder fer el quatre. En els darrers assajos, però, sí que han pogut fer les proves necessàries i per diumenge volen fer els dos castells de nou, a més del 5 de 8.

Finalment, els Capgrossos de Mataró tenen el principal objectiu d’estrenar el 3 de 8 i el 2 de 8 amb folre. Tots dos castells fa setmanes que els tenen a punt, però unes quantes baixes han impedit portar-lo a plaça. En els darrers assajos, a més, els mataronins també han fet bones proves del 4 de 9 amb folre; arribant a posar els sisens. El quatre folrat, per tant, és una opció remota per a aquest diumenge, tot i que els mataronins no el volen acabar de descartar fins a l'últim assaig.

stats