Ara Castells 24/08/2015

La colla més petita al poble més petit

La Colla Castellera La Bisbal del Penedès va descarregar dissabte el seu primer quatre de sis en un dels pobles més petits que han vist una diada castellera 

Marta Díaz
2 min
Primer quatre de sis descarregat de la història dels Bous a La Juncosa de Montmell. COLLA CASTELLERA LA BISBAL DEL PENEDÈS

BarcelonaEl passat dissabte els Bous van descarregar per primera vegada a la seva història el quatre de sis a la Juncosa de Montmell, un nucli de 105 habitants capital del municipi del Montmell, que amb prou feines suma el miler d'habitants, a la comarca del Baix Penedès, en motiu de la seva festa major.

Els de La Bisbal van néixer el passat 13 de març d'aquest mateix any i encara no han estrenat la seva camisa, pel que La Juncosa va viure una diada castellera de blanc. A l'actuació van descarregar-hi un pilar de quatre per sota, la torre de cinc, van fer un intent desmuntat de tres de sis, van descarregar el primer quatre de sis de la colla i van tancar l'actuació amb un pilar de quatre.

Aquest és un dels pobles més petits que ha viscut una diada castellera en la història moderna dels castells, juntament amb d'altres pobles molt petits del nostre territori, com Bellprat que amb tan sols 89 habitants gaudeix cada any per la seva festa major a l'octubre d'una "Diada de Castelleres" amb tres colles participants.

Diumenge la Colla de La Bisbal va tornar a actuar a La Torregassa, nucli de 129 habitants del municipi de Sant Jaume dels Domenys, que sobrepassa els dos milers d'habitants, també a la comarca del Baix Penedès, on hi va portar un pilar de quatre, una altra torre de cinc, el tres de sis que aquesta vegada sí que van descarregar i que és ja el segon de la colla, un quatre de cinc i un altre pilar de quatre final.

La Colla Castellera de La Bisbal està donant així vida a les festes majors de pobles molt petits de la seva comarca que, sense ella, segurament no podrien viure o participar d'una diada castellera durant les seves festes majors, extenent així el fet casteller per la comarca, que ja consta de tres colles més.

stats