Ara Castells 18/08/2015

La Colla Vella serà la primera en alçar castells el dia de Sant Fèlix

El sorteig de l'ordre d'actuació de les diades de la festa major de Vilafranca ha decidit que la Joves sigui segona, tercers els Minyons i últims els ‘verds’

Ara
2 min
El Vinseum de Vilafranca torna a acollir el sorteig de la diada de Sant Fèlix / EFREN GARCIA

Vilafranca del PenedèsEl museu de les Cultures del Vi de Catalunya, ha acollit aquest dimarts l'acte de presentació i sorteig de les actuacions castelleres de la festa major de Vilafranca del Penedès. El sorteig ha volgut que el proper 30 d'agost la Colla Vella dels Xiquets de Valls sigui la primera formació en actuar a la diada de Sant Fèlix. La Colla Joves Xiquets de Valls, que ha estat la primera en triar la seva posició, serà la segona agrupació en alçar els seus castells, els Minyons de Terrassa actuaran en tercera posició i els Castellers de Vilafranca tancaran cada una de les rondes.

Un any més, l'auditori del ‘Vinseum’ ha acollit els caps de colla de les quatre formacions que actuaran a la diada de Sant Fèlix. Manel Urbano, Pere Almirall, Jaume Galofré i Guillem Comas han estat els principals protagonistes de l'acte que ha conduït el presentador de Penedès Televisió, Pep Ribes, i que ha estat televisat en directe.

Les quatre colles han valorat positivament les mesures que es prendran enguany per agilitzar l'inici de l'actuació. Les colles entraran a plaça separades, dues pel carrer de Santa Maria i dues pel carrer de la Cort. Un cordó de seguretat alliberarà l'espai destinat als castellers per facilitar el seu accés. L'actuació es celebrarà amb un sistema de tres rondes i dues de repetició. Si bé el torn de pilars es decidirà en funció de l'alçada dels espadats, si l'última colla en actuar hagués de començar primera deixaria passar un torn per no haver de fer els dos castells seguits.

Les actuacions del 29 i del 31 mantenen l'ordre

Abans d'iniciar el recull de vídeos que ha servit per presentar cada una de les colles que actuaran a la diada de Sant Fèlix, l'acte ha viscut els dos primers sortejos que han determinat l'ordre d'actuació de les diades de les colles locals. Amb només tres opcions al bombo, la sort ha volgut que els dos sortejos coincidissin i que les diades del 29 i del 31 d'agost es realitzin en el mateix ordre. Els primers en actuar cada un dels dos dies seran els Xicots de Vilafranca, seran segons els Castellers de Vilafranca i tercers la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

Cal destacar que la primera ronda de l'actuació del dia 29 d'agost serà conjunta per tal d'agilitzar la durada d'aquesta actuació.

stats