Ara Castells 16/10/2018

Les colles universitàries ja coneixen el seu calendari del tram d'hivern

S’han establert tretze actuacions entre el 15 de novembre i el 20 de desembre

Guillem Andrés
1 min
3d8f dels Arreplegats // AZU

BarcelonaJust quan la temporada castellera convencional ultima les seves actuacions, les colles universitàries comencen els seus assajos. Aquest dissabte es va realitzar la reunió de anaires, el sistema amb el qual els representants de les colles acorden el calendari casteller. En total s’han establert tretze actuacions repartides en cinc setmanes entre el 15 de novembre i el 20 de desembre, alhora que s’ha deixat una setmana de descans en el pont del desembre.

Calendari d'hivern 2018

Mentre que en altres temporades s’havien realitzat actuacions amb un gran nombre de colles participants, en aquest primer tram d’hivern s’ha acabat establint un màxim de cinc colles per actuació. La temporada universitària, per tant, començarà el 15 de novembre amb l’actuació dels Emboirats de la UVic, els Trempats de la UPF, els Marracos de la UdL, els Xoriguers de la UdG i els Penjats del Campus de Manresa. Les diades més destacades d’aquest primer tram, però, seran les de les dues darreres setmanes, en la XIV Diada d’Hivern dels Ganàpies de la UAB i el XXIII Aniversari dels Arreplegats de la Zona Universitària.

Novament els Arreplegats seran la colla que es proposarà els reptes més ambiciosos. En aquestes primeres setmanes d’assaig ja han anat realitzant proves del 2d7f, el 5d7 o el 3d7 i el 4d7 simultanis. Alhora també caldrà estar pendents dels Bergants del Campus de Terrassa i els Trempats de la UPF, les dues colles que van realitzar una gran temporada 2017/18 amb el 4d7a i el Pd6f com a èxits més grans, a més del 2d7f de la colla barcelonina.

stats