Les colles volen fer de Santa Tecla una diada de 10

La diada del primer diumenge de Santa Tecla es presenta com una de les millors de la temporada per l'aposta de gamma extra de les colles participants

Aquest diumenge a Tarragona hi té lloc la diada del primer diumenge de Santa Tecla, que es presenta com una de les millors diades de la temporada.

Les colles castelleres que hi participen, la Colla Jove de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, volen portar a la plaça de la Font els seus màxims, plantejant una diada en què es podran arribar a veure fins a tres intents del tres de deu amb folre i manilles de la mà de la Jove de Tarragona, els Verds i la Colla Vella, igualant els registres de l'últim Concurs de Castells i de la passada diada de Sant Fèlix, sense oblidar els grans reptes de gamma extra dels Xiquets de Tarragona. 

La Colla Jove de Tarragona, sota el lema 'Fem Tarragona de 10', es planteja fer la millor actuació de la temporada i per això ha preparat diversos assajos al llarg de tota la setmana per aconseguir els seus objectius, entre els quals destaca el de diumenge passat a la plaça Verdaguer de Tarragona, on van col·locar sisens a la prova del tres de deu amb folre i manilles. Aquesta pot ser la primera vegada que la plaça de la Font visqui un intent de tres de deu amb folre i manilles i també la primera vegada que la colla del Cós del Bou hi intenti el monstre dels castells en aquest emplaçament, després d'haver-lo carregat per primera vegada a la seva història al passat Concurs de Castells de la ciutat.

La Colla Jove obrirà l'actuació amb el cinc de nou amb folre, seguit del tres de deu amb folre i manilles i a tercera ronda, i si tot va bé, els tarragonins podrien arribar a plantejar-se el seu primer quatre de nou amb folre i agulla, i tancaran l'actuació amb el pilar de vuit amb folre. D'aquesta manera, podrien superar amb escreix no només la seva millor actuació de la temporada, sinó també la millor actuació de la seva història.  

La Colla Vella dels Xiquets de Valls vol treure's el mal gust de boca de Sant Fèlix i tornaran a intentar el tres de deu amb folre i manilles tres setmanes després de l'intent de Vilafranca del Penedès a l'únic lloc on l'han aconseguit carregar dues vegades, al Concurs de Castells de Tarragona dels anys 2000 i 2014. Aquesta estructura, que molt probablement anirà a segona ronda, seguirà un castell de nou amb agulla, que podria ser el cinquè quatre de nou amb agulla d'aquesta temporada o el tres de nou amb agulla. El darrer castell queda amb la incògnita de si la colla intentarà altra vegada el quatre de nou sense folre, que van descarregar a Sant Fèlix fent vibrar d'emoció la plaça de la Vila de Vilafranca, o tornaran a intentar la torre de vuit sense folre, que va quedar carregada a la mateixa diada.    

Els Castellers de Vilafranca, per la seva banda, es plantaran diumenge a Santa Tecla amb l'objectiu clar d'igualar i superar la diada de Sant Fèlix descarregant tots els castells que van plantejar-se a la plaça de la Vila de Vilafranca durant la seva festa major. Els Verds, doncs, tornaran a plantar cara al tres de deu amb folre i manilles, amb l'objectiu de descarregar-lo per primera vegada a la ciutat de Tarragona i per tercera a la seva història. Els vilafranquins acompanyaran l'actuació amb el tres de nou amb folre i agulla, castell que ja han descarregat enguany tres vegades, i amb la torre de vuit sense folre, si l'aposta principal, el tres de deu amb folre i manilles, dóna bons resultats. 

Finalment, els Xiquets de Tarragona volen descarregar per primer cop enguany la torre de nou amb folre i manilles, castell que van descarregar per primera i única vegada l'any passat a la diada de Sant Magí a Tarragona i que aquesta temporada només han aconseguit carregar a la festa major de Santa Rosalia a Torredembarra. Els Matalassers, però, en volen més i tenen la intenció d'assaltar el cinc de nou amb folre, que en els tres únics intents dels darrers tres anys ha quedat sempre en intent o intent desmuntat. Per això, la colla ha programat diversos assajos especials de gamma extra durant aquesta setmana. Els dos gammes extra aniran acompanyats del tres de nou amb folre i d'un possible pilar de vuit amb folre i manilles, què només han intentat una vegada a la diada de Sant Martí a Altafulla del 2014 i que va quedar en dos intents desmuntats. 

La diada del primer diumenge de Santa Tecla segueix així la trajectòria castellera dels darrers anys postulant-se irrefutablement com una de les millors actuacions de la temporada.