Ara Castells 12/09/2015

Una Diada Nacional de gamma extra

Les colles castelleres no van renunciar als seus màxims castells per celebrar la Diada més reivindicativa de l'any

Ara
3 min
Les colles van alçar pilars de quatre a les ruïnes del Born. JÚLIA CARABIAS / CASTELLERS DE VILAFRANCA

BarcelonaEl dos de nou amb folre i manilles de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i les construccions de nou pisos de la Colla Joves Xiquets de Valls, la Jove i els Xiquets de Tarragona, i els Castellers de Vilafranca van ser alguns dels màxims exponents de l'inici d'una jornada castellera atípica per la coincidència de la Diada Nacional a tocar del cap de setmana.

Les primeres en prémer l'accelerador van ser les coles vallenques, i en especial la Vella dels Xiquets de Valls. Dijous, la plaça del Blat va viure la tercera actuació amb la participació de les dues colles locals. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va aprofitar el seu actual gran estat de forma per sumar dos nous castells de gamma extra emmanillats, el dos de nou i el pilar de vuit. Els rosats també van donar pistes clares d'alguns dels seus propers objectius, ja que van acompanyar els seus millors castells amb el tres de nou folrat i el tres de vuit amb el pilar al mig. La Colla Joves Xiquets de Valls no va voler ser menys i va completar el tres de nou amb folre, el dos de vuit folrat i el quatre de vuit.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls descarrega el dos emmanillat i el pilar de vuit. PERE TODA / AJUNTAMENT DE VALLS

Tarragona també va celebrar com cal la jornada reivindicativa. La Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Tarragona van executar actuacions similars en descarregar totes dues el tres de nou folrat i dos castells de la gamma alta de vuit. A més, tant els uns com els altres van finalitzar la seva exhibició descarregant el pilar de set amb folre. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo tampoc van aparcar algunes de les seves millors construccions. Els de la camisa verda van tornar a dominar el dos de set i van desmuntar un intent de pilar de sis. Els del barri mariner van completar el cinc de set i van desmuntar un intent de dos de set.

L'actuació castellera del Born, amb la participació dels Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró i la Colla Jove de Barcelona també va sumar una construcció de nou pisos. Els Castellers de Vilafranca van descarregar-hi el tres de nou amb folre, una estructura que unes hores després repetirien al bell mig de la Meridiana. Els vilafranquins, que segueixen fent gala del seu gran espadat, van finalitzar l'actuació alçant-lo de set pisos amb folre i van fer la seva ofrena particular al fossar de les Moreres descarregant-hi el pilar de sis. Els Capgrossos de Mataró van tenir en el quatre de vuit el seu millor castell mentre que la Jove va apostar pel cinc de set i el quatre amb agulla.

Els 'verds' completen el tres de nou amb folre dos cops l'11S. CASTELLERS DE VILAFRANCA

Llinars del Vallès i Badalona també celebren la Diada

Els Xics de Granollers tornen forts després de les vacances. Divendres van atacar el dos de vuit amb folre a Llinars del Vallès. Si bé la torre va quedar només en coronada, la van tornar a acompanyar del tres de vuit i van demostrar així que enguany dominen a la perfecció els castells bàsics de vuit. Van compartir plaça amb els Castellers de la Vila de Gràcia, que van completar sense complicacions la tripleta de castells de vuit i el pilar de sis. A Badalona, la colla local va descarregar-hi el quatre de set amb agulla. Van convidar dues formacions de nivells propers. Els Castellers d'Esplugues van optar pel cinc de set mentre que els Castellers de Sant Vicenç dels Horts van descarregar-hi el tres de set amb agulla.

stats