Ara Castells 14/08/2016

Les colles castelleres exporten els seus castells durant aquest cap de setmana llarg

Els Castellers de Sants, els de Berga, els del Poble Sec i els de Cornellà aprofiten aquests dies de festa per alçar els seus castells a Menorca, Grècia i Galícia

Efren Garcia
2 min
La colla castellera de Cornellà és una de les que ha aprofitat aquests dies per viatjar mostrant els seus castells

BarcelonaL'operació sortida durant el cap de setmana llarg de la Mare de Déu d'Agost no ha estat només per als turistes, sinó que quatre colles castelleres també han fet les maletes per exportar la cultura de les torres humanes fora de Catalunya. Els Castellers de Sants s'han desplaçat a Menorca per arrencar el segon tram de la temporada, els Castellers de Berga i els del Poble Sec han compartit un viatge molt especial a Grècia, i els Castellers de Cornellà enmig del seu 25è aniversari han fet una escapada a Galícia.

La segona part de la temporada dels Castellers de Sants comença a Menorca. La formació barcelonina passa aquest cap de setmana a l'illa, on ha reprès els assajos després de les vacances d'estiu. Aquest dissabte van celebrar un assaig públic al pati de l'església de Santa Maria de Ferreries, on van alçar construccions netes però també proves sobre la pinya com el quatre de set fins a dosos. Avui actuaran a la plaça de Loar, demà es desplaçaran a Maó i dimarts as Mercadal, on actuaran a la plaça Pare Camps.

Els Castellers de Berga i els del Poble Sec han aprofitat aquest cap de setmana llarg de la Mare de Déu d'Agost per exportar el fet casteller a Grècia. Dijous les dues formacions van alçar els seus castells a Atenes, amb el Partenó de fons, i divendres al 40è festival de cultura d'Ypati; en totes dues actuacions, les colles van descarregar els castells bàsics de sis més el tres amb agulla. Després de visitar Delfos i Amfissa aquest dissabte, avui han pogut conèixer la tasca feta al centre de refugiats de les Termòpiles, on han dut a terme un taller amb els nens del camp.

Divendres els Castellers de Cornellà van posar en marxa una expedició que ha portat uns 170 castellers a mostrar els seus castells a Galícia. Ahir, a Santiago de Compostel·la van descarregar quatre pilars de quatre i en van deixar un altre en intent a la plaça de l'Obradoiro, van alçar un pilar de quatre aixecat per sota a la plaça de les Platerias i un altre espadat de quatre a la Quintana de Morros. Ahir també, a Mellid, van fer la seva actuació principal en el marc de la festa major de San Roque, van descarregar el quatre de sis amb agulla i el tres de set. Avui a la tarda actuaran a Sobrado dos Monxes. El viatge dels de la camisa lila està suposant tot un regal de 25è aniversari per a la colla del Baix Llobregat.

Dijous, 11/08/2016

Atenes (Grècia) - Diada castellera

Castellers de Berga: P4, 3d6, 4d6, 3d6a, P4

Castellers del Poble Sec: P4, 3d6, 4d6, 3d6a, P4

Divendres, 12/08/2016

Ypati (Grècia) - Diada castellera

Castellers de Berga: P4, 4d6, 3d6, 3d6a, P4

Castellers del Poble Sec: P4, 4d6, 3d6a, 3d6, P4

Santiago de Compostel·la - Actuació castellera

Castellers de Cornellà: P4, P4, i P4, P4, P4, P4xs, P4

Dissabte, 13/08/2016

Mellid - Fira de San Roque

Castellers de Cornellà: P4, P4, P4xs, 4d6a, 3d7, P4

Diumenge, 14/08/2016

Termòpiles - Tallers al centre de refugiats

Castellers de Berga: P4, 3d6

Castellers del Poble Sec: P4, 4d6

stats