Microsites 05/06/2016

Els Castellers de Cornellà descarreguen el castell horitzontal més gran

La formació castellera celebra enguany el seu 25è aniversari, motiu pel qual s'ha proposat diversos reptes per promoure el fet casteller

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Cornellà descarreguen un castell de 30 pisos, estirats al terra

BarcelonaEls Castellers de Cornellà encaren aquest any la temporada del seu 25è aniversari amb un calendari carregat d'actes destinats a promoure el fet casteller a la ciutat. Van acabar el mes de maig descarregant un castell d'una trentena de pisos d'alçària, amb la peculiaritat que ho van fer estirats a terra, i han començat el mes de juny amb un acte institucional amb prop de 300 convidats.

El castell horitzontal va formar part de les activitat del Toc de Corn de les festes del Corpus a Cornellà i era un dels reptes del 25è aniversari de la colla degana del Baix Llobregat. Unes 225 persones van formar part de l'estructura amb forma de torre. La construcció, d'uns 30 pisos d'alçària, es va formar amb sis bases, i va caldre tallar part d'una carretera de tres carrils per encabir-la.

"El fet era que tothom pogués formar part d'un castell, encara que fos estirat a terra", comenta Valle Álvarez, presidenta dels Castellers de Cornellà. "A part tenim altres reptes igual de divertits com els 25 petons amb membres d'altres colles castelleres, les 25 'selfies' de més de 25 castellers o els 25 pilars festius".

La canalla dels Castellers de Cornellà durant l'acte central del seu vint-i-cinquè aniversari

Vint-i-cinc anys alçant castells al Baix Llobregat

La colla dels Castellers de Cornellà es va fundar el 2 de juny del 1991 apadrinada pels Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona. Durant 25 anys han treballat de valent per promoure el fet casteller en una ciutat i una comarca sense una tradició prèvia, ancorant els fonaments en un dels territoris que ha acabat esdevenint un dels més poblats de colles castelleres.

Enguany la ciutat s'ha abocat en la celebració dels de la camisa lila. La colla va ser l'encarregada de fer el pregó de les festes del Corpus el 26 de maig. El dia 29 es va rememorar la primera diada dels locals convidant les dues colles padrines i aquest dijous, 2 de juny, s'ha celebrat l'acte institucional a la sala Vicens Badenes del Citilab. Gairebé 300 persones van reunir-se per recordar part de la història dels Castellers de Cornellà. Els actes s'acabaran el dissabte 18 de juny amb una diada castellera a la plaça de l'Església que anirà seguida d'una gran festa amb la Karaoke Band i Miquel del Roig.

stats