Ara Castells 25/08/2015

Fent castells de vacances

Les colles europees es nodreixen dels coneixements dels castellers catalans de vacances que durant l'estiu visiten les seves terres 

Marta Díaz
2 min

BarcelonaEl fet casteller ja fa anys que ha emigrat fora de les fronteres catalanes per créixer en d'altres països d'arreu del món i l'estiu és un moment clau que els castellers de Catalunya utilitzen per fer turisme d'una altra manera, fent castells.

Per a les colles europees aquest flux de castellers és més gran atesa la seva proximitat, i la seva arribada suposa una oportunitat excel·lent d'intercanvi de coneixements per esprémer al màxim.

Els Castellers de París han pogut comprovar-ho aquest estiu. Els de la capital francesa han rebut durant els mesos de juliol i agost la visita de castellers de tres colles diferents: els Xiquets de Reus, els Castellers de Sant Adrià i els Castellers de Lleida. D'aquesta última colla van acudir-hi un grapat de castellers que, a més, van portar-los cascos per a la canalla de la colla francesa.

Un grup dels Castellers de Lleida va visitar a principis d'agost als Castellers de París per donar-los uns consells i portar-los cascs per la canalla. CASTELLERS DE PARÍS

Aquests són moments en què els membres de les colles a l'estranger, a més de poder millorar tècnicament amb els consells dels nostres castellers, tenen també l'oportunitat de poder tenir alguna persona més voltant i, en el cas dels grups, inclús fer alguna prova una mica més gran.

Els Castellers of London, per la seva part, també han pogut aprofitar-se d'aquesta nova manera de turisme i han espremut al màxim les visites de dos membres dels Minyons de Terrassa, la Maria i el Ferran, a principis d'agost, i la darrera setmana han gaudit de l'estada de Paloma Herrero, membre dels Castellers de Badalona, que ha passat uns dies amb els londinencs ajudant-los a seguir millorant amb els seus consells. A més, en el cas dels castellers de la capital anglesa, han aprofitat les vacances per fer el camí invers, i aquest mes de juliol un grup dels seus membres van visitar la Colla Jove Xiquets de Tarragona i van poder participar dels seus assajos.

Assajant un pilar amb Paloma Herrero, membre dels Castellers de Badalona, i la canalla dels Castellers of London. CASTELLERS OF LONDON

Els Castellers d'Irlanda, per la seva banda, van aprofitar les vacances per venir ells mateixos a terres catalanes i visitar la Colla Jove de Castellers de Sitges en els assajos previs a la diada de Santa Anna a Reus al mes de juliol.

No ha estat cap dels dos casos anteriors, però, el que han viscut els Xiquets de Copenhaguen i els Xiquets de l'Alster, que han estat de vacances durant els mesos d'estiu.

Els Xiquets de Copenhaguen, que l'any passat van rebre un grup dels Castellers de Sants però enguany no han tingut cap visita, van tornar aquest diumenge als assajos, després de tan sols unes setmanes de vacances, i ho han fet amb molta força: tenen l'objectiu enguany de fer el salt als castells de sis pisos.

I els Xiquets de l'Alster, que des del juny que no assajaven, tornen aquest dissabte a dos quarts de tres del migdia als seus assajos setmanals.

stats