Ara Castells 09/11/2016

Els Ganàpies promouen el seu fet diferencial sota l'etiqueta #somfesta

Després de 22 anys com a colla degana del fet casteller universitari, els de l'Autònoma recorden que també són els més veterans en l'aspecte lúdic

Efren Garcia
2 min

BarcelonaEl primer gran objectiu de la temporada dels Ganàpies de la Universitat Autònoma arriba quan la major part de les colles convencionals es preparen per guardar la faixa a l'armari. La festa major de la universitat amb seu a Bellaterra, que tindrà lloc dijous 10 de novembre, serà un bon primer tast per posar a prova les forces dels Trempats de la UPF, dels Arreplegats de la Zona Universitària i dels mateixos Ganàpies, però també ha de ser una bona oportunitat per demostrar que a més d'experiència fent castells són la colla més veterana a l'hora d'organitzar una bona festa.

Els Ganàpies comencen la temporada amb un vídeo motivacional en el que recorden que, a part d'un magnífic campus i una gran projecció internacional, la Universitat Autònoma compta amb la seva pròpia colla castellera, que quan es posa la camisa esdevé el cor de la festa.

A ningú li passa per alt que els castells a les universitats són alguna cosa més que torres humanes. El fet casteller universitari és un bon espai per a la cohesió social dels joves estudiants i una vàlvula d'escapament al final d'una llarga jornada de formació. El circuit d'actuacions castelleres està fortament relacionat amb les festes organitzades en paral·lel per cada una de les formacions. És per això que els Ganàpies han decidit explotar un dels seus punts forts amb una campanya en la qual fan servir l'etiqueta #somfesta com a crida per als nous membres, però també per a la resta de castellers que vulguin compartir amb ells aquest esperit.

De fet, la seva temporada més lúdica es va posar en marxa el 20 d'octubre amb un sopar i una festa per als novells de la present temporada, el 4 de novembre van celebrar el seu 22è aniversari i el dia 5 es van enfrontar als Arreplegats en un partit de ‘bubble football’. Sembla que tot està a punt per començar la temporada universitària. L'actuació castellera tindrà lloc el dijous 10 de novembre a dos quarts de dues de la tarda a la plaça Cívica.

stats