Microsites 09/11/2018

Granollers, escenari clau per als Minyons abans de la seva diada

Els malves tenen el gran objectiu d’estrenar el pd8fm quan falta una setmana per tancar la temporada

Guillem Andrés
2 min
2d9fm dels Minyons de Terrassa a Granollers (2016)

BarcelonaA mesura que s’apropen les últimes setmanes de la temporada, les colles busquen completar actuacions que els permetin tancar-la amb un bon gust de boca. En la XXVII diada dels Xics de Granollers d’aquest cap de setmana s’ajuntaran tres colles que hi arribaran amb estats d’ànims força diferents. Per als Minyons de Terrassa és el primer pas en l'objectiu de completar una actuació de primer nivell la setmana següent a casa, i els Xics volen concloure positivament una temporada que ha presentat força dificultats en l'últim tram. Per la seva banda, els Castellers de Mollet arriben a Granollers amb ambició màxima i ganes de completar la millor actuació de la seva història.

Quan es va anul·lar l’actuació de Sant Narcís, els Minyons de Terrassa ja van preveure que la cita de Granollers exigiria més del que haurien esperat. Les previsions inicials són portar a plaça el programa que havia d’anar a Girona, amb els dos bàsics de nou, el 2d9fm i el pd8fm. L’objectiu primordial del dia, però, serà l’estrena del pilar emmanillat, mentre que el 2d9fm podria quedar ajornat per a la setmana vinent en la seva XL diada.

Entre les caigudes que més han marcat el final de temporada de les colles hi ha la del 4d8 que van carregar els Xics de Granollers a inicis de setembre. Aquesta caiguda els va obligar a realitzar diversos canvis i no van poder completar el castell fins a aquest cap de setmana passat. Al carro gros, a més, s'hi podria afegir el 2d7 i el 3d8, tot i que aquestes dues construccions estan pendents de l'assaig d’aquest divendres, l'últim abans de l'actuació. En cas de completar la clàssica de vuit, aquesta seria la seva millor actuació de la temporada, ja que enguany encara no han fet el 3d8, i l'últim 2d7 va ser a inicis de juny.

Finalment, els Castellers de Mollet busquen rubricar la millor temporada de la seva història, en la qual han completat els seus primers 3d7a i 5d7 . L'objectiu de diumenge, però, serà ajuntar-los en una sola actuació, cosa que encara no han aconseguit mai. Completar aquests dos castells límit per als vallesans, juntament amb el 4d7, es convertiria en la millor actuació dels seus vint-i-sis anys de vida.

stats