Ara Castells 13/11/2019

El III Premi CEPAC, adjudicat a una proposta de pla de comunicació per als Castellers de Sabadell

També s’ha atorgat l’accèssit a un glossari de termes castellers en anglès

Ara
2 min
Els Castellers de Sabadell descarreguen el tres i el quatre de vuit tant a Sant Quirze com a Granollers / CASTELLERS DE SABADELL

BarcelonaAmb una clara vocació d'aprofundir sobre l'anàlisi i l'estudi de l'activitat castellera, el CEPAC (Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells) ha donat a conèixer els guanyadors del III Premi que dona aquest organisme. Valorat en 1.000 euros, se l'ha endut Gina Armengol i Vilella, estudiant de comunicació audiovisual i periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb el treball que porta per títol Pla de comunicació per als Castellers de Sabadell. Una mirada creativa al món casteller.

El jurat ha considerat que es tracta d'un bon treball acadèmic, ben estructurat, que analitza i descriu la situació comunicativa interna i externa dels Castellers de Sabadell, n'analitza les fortaleses i debilitats i fa propostes sobre la captació i el manteniment dels castellers, el foment de les bones pràctiques i elabora un manual d'imatge per a la colla. També aporta idees que poden servir de pauta per a les altres colles.

L'accèssit, per a un glossari de termes castellers en anglès

El jurat també ha decidit distingir amb un accèssit, amb una dotació de 500 euros, el treball Internacionalització del món casteller: glossari català-anglès, de Núria Lopera i García, estudiant del grau de traducció i interpretació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). El jurat ha considerat que es tracta d'un treball ben estructurat i ben elaborat, amb bones referències i que constitueix una aportació interessant a la dimensió internacional que van adquirint els castells, amb el creixent nombre de colles nascudes a l'exterior.

Les dues decisions s'han pres per unanimitat de tots els membres del jurat, compost per Miquel Botella, com a representant del CEPAC; Jordi Crespo, com a representant de la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; Francesc Valls, com a personal docent de la URV; Alba Galán i Francesc Domènech, com a experts del món casteller, i Xavier Capdevila, que ha actuat de secretari, sense vot.

El lliurament dels premis es farà el dijous 5 de desembre del 2019 al Pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona, a les 19.30 hores.

stats