Ara Castells 13/09/2015

La llarga jornada castellera arriba amb premis per a tothom

Les diades castelleres de l'Onze de Setembre i les del cap de setmana porten un nou llistat d'èxits i novetats

Efren Garcia
2 min
Els Nens del Vendrell recuperen el pilar de set amb folre, que no descarregaven des del 1969. ANNA MARÍN

BarcelonaAquest cap de setmana les actuacions de la celebració de la Diada Nacional i les del cap de setmana casteller s'han ajuntat, de manera que han allargat la jornada. Si bé els ponts festius i els caps de setmana llargs no acostumen a ser propensos per a obtenir grans fites castelleres, aquest cop ha estat una excepció. La conjuntura política del país ha fet que les colles hagin volgut celebrar la Diada amb la faixa posada i que moltes formacions hagin superat els seus millors registres.

– La Via Lliure va veure divendres com més de 60 colles alçaven castells a la Meridiana en el marc de la concentració reivindicativa. Si bé es fa complicat arrodonir el recull d'estructures que s'hi van alçar, el castell més destacat va ser el tres de nou amb folre dels Castellers de Vilafranca. La Via va sumar més de dos centenars d'aletes en poc més d'una hora.

– El tres de nou amb folre que va descarregar la Colla Vella dels Xiquets de Valls divendres a la plaça del Blat va esdevenir el castell de nou pisos o superior número 2.500 de l'era moderna dels castells. El seu dos de nou amb folre i manilles representa el gamma extra número 600.

– La celebració de la Diada Nacional a Llinars del Vallès va veure diumenge com els Xics de Granollers feien un pas endavant després de coronar per primer cop aquesta temporada el dos de vuit amb folre, que van acompanyar del tres de vuit i el cinc de set.

– Els Nens del Vendrell segueixen escrivint la seva història particular. Aquest diumenge han descarregat per segon cop en la seva història el pilar de set amb folre –l'últim el van completar l'any 1969–. La formació vendrellenca supera, a més, la millor actuació de la seva història per tercer cop des del començament d'any.

– També a Terrassa, la colla amfitriona, la dels Castellers de Terrassa, ha estrenat aquest diumenge el primer dos de set del curs 2015. L'han acompanyat dels seus millors castells, el cinc i el tres de set aixecat per sota, i han assolit així la millor actuació d'aquesta temporada.

– La Colla Jove de Barcelona va aprofitar la diada del 1714 al Born per descarregar el primer cinc de set de la temporada. Juntament amb els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Vilafranca també van alçar per primer cop pilars de quatre a les ruïnes dels segles XVII i XVIII.

– Els Castellers de Caldes de Montbui han aprofitat aquest diumenge la celebració de la Diada Nacional per completar la millor exhibició de la seva història. Els Escaldats han descarregat el segon tres de set amb agulla del seu historial i l'han acompanyat dels dos bàsics de set i el vano de cinc.

– La diada castellera de la festa major de Castellar del Vallès ha celebrat aquest diumenge la millor actuació de la colla local. Els Capgirats han descarregat el primer set de sis de la seva història i han completat una gran actuació amb dos dels millors castells de la gamma alta de sis, el dos i el cinc.

stats