Castells
Ara Castells 06/06/2023

La Joves de Valls fa el salt als castells de 9

Els vallencs se sumen als Minyons, Vilafranca i la Vella amb algun castell de 9 descarregat aquesta temporada

2 min
3 de 9 amb folre de la Joves de Valls

Amb molt rodatge de castells de vuit bàsics, la Joves de Valls ha fet el salt aquest cap de setmana als 9 pisos descarregant el 3 de 9 amb folre, que ha arribat abans que la gamma alta de vuit. Els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca també han seguit a bon ritme, descarregant un nou 3 de 9 amb folre, mentre que la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estrenat el 5 de 8. Precisament els verds també l’han descarregat aquest diumenge per primer cop a l’any, així com el 4 de 8 amb l’agulla.

Entre dissabte i diumenge també s’han anotat castells de 8 els Moixiganguers d’Igualada, la Joves de Valls, la Jove de Tarragona, els Castellers de Barcelona i els Xiquets de Tarragona.

Protesta contra l’Ajuntament de Barcelona

L’actuació d’aniversari dels Castellers de Barcelona ha quedat afectada per uns problemes logístics, que han obligat a començar-la amb més d’una hora de retard. Això ha provocat que la plaça Sant Jaume estigués pràcticament buida en bona part de l’actuació. Les tres colles, com a acte de protesta, han decidit no fer els pilars de comiat.

Estrenes a dojo

Aquest cap de setmana s’han vist estrenes a tots els nivells, entre les quals destaca el primer 4 de 8 dels Nens del Vendrell, així com el 2 de 7. Així mateix, els Castellers de Berga, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo han ampliat la gamma alta de 7.

Per la seva banda, els Castellers de Santpedor, la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès i els Al·lots de Llevant han descarregat els primers castells de 7 de l’any, per partida doble en el cas dels balears.

Pluja de castells internacionals

Aquest dissabte s’ha celebrat la Diada Internacional de Castells a Copenhaguen, on la colla local ha fet una actuació completa amb castells de 6. Així mateix, els Castellers de París han carregat el primer 4 de 6 de l’any. A Andorra la Vella també s'hi van trobar els Castellers d'Andorra i la Colla Castellera de Madrid, amb estrenes en castells de 6 per a totes dues colles.

D'altra banda, els Castellers de Lausana han fet la seva primera aparició pública carregant el pilar de 4 a Zuric. A la ciutat suïssa també hi han estat els Castellers de Sants amb castells de 7.

stats