Castells
Ara Castells 12/06/2022

La Joves de Valls treu pit en l’avantsala de Sant Joan

Els vallencs descarreguen els seus primers 2d8f i 5d8 de la temporada

3 min
5 de 8 de la Joves de Valls a la Diada del Pati 2022

En el món casteller cada colla compta amb una idiosincràsia que la fa diferent de les altres. La Colla Joves Xiquets de Valls té una aura especial que la situa moltes vegades per sota del radar però que té cops de primer nivell. Aquest dissabte ho va tornar a demostrar amb l’estrena del 2 de 8 amb folre i del 5 de 8 a gairebé dues setmanes de Sant Joan, quan podrien portar els seus primers castells de nou des de la represa.

La Diada del Pati s’ha consolidat en el calendari de la Joves com una gran posada a punt en les primeres setmanes de juny. Els vermells arribaven amb un gran rodatge dels castells bàsics de vuit i volien fer un pas endavant. Després d’un 3 de 8 de postal, van apostar per un 2 de 8 amb folre que van carregar amb suficiència però que van haver de treballar de valent durant la baixada tant al tronc com al folre. Amb la primera estrena al sarró, van encarar el 5 de 8, que va pujar a un ritme lent però va tenir una millor execució.

L’altra gran estrena a Valls la van protagonitzar els Xiquets de Tarragona, que van descarregar el primer 4 de 8 de l’any. També van sumar un nou 3 de 8, que va tenir un petit tremolí constant, i ho van completar amb el 5 de 7. Per la seva banda, els Moixiganguers d’Igualada van fer la tercera tripleta de vuit de la temporada. Van executar un bon 4 de 8, mentre que tant el 2 de 8 amb folre com el 3 de 8 el van haver de treballar durant la descarregada. Els de l’Anoia tampoc van provar de nou el pilar de 6, carregat fa dues setmanes a Terrassa, tot i que ja l’han tornat a fer sencer a l’assaig.

4 de 8 dels Xiquets de Tarragona a la Diada del Pati 2022

Els Castellers de Barcelona, en canvi, van haver d’abaixar les expectatives davant de diversos casos de covid entre els seus membres. D’aquesta manera, van descartar el 4 de 8 i el 2 de 7, i van completar una actuació amb el 5 de 7 com a millor castell. Els Nens del Vendrell van realitzar els dos castells de set amb agulla i el 4 de 7. De l’actuació també cal destacar que, tot i comptar amb cinc colles, es va completar amb menys de dues hores.

Rodatge de vuit

Mentre s’espera el salt definitiu als castells de nou en les pròximes setmanes, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa han seguit rodant el 3 de 8 i el 4 de 8. Els verds, a més, hi van afegir el 2 de 8 amb folre a l’Hospitalet.

A la vegada, quatre colles més han dut a terme aquest cap de setmana el 4 de 8: els Castellers de Sants, els Castellers de Sabadell, els Castellers de Sant Cugat i els Capgrossos de Mataró. Els maresmencs, a més, han aprofitat la Diada Castellera dels Quatre Fuets per estrenar el 2 de 7 aquesta temporada, castell que també han completat per primera vegada enguany els Xiquets de Reus.

Estrenes de 7

Els Castellers de Berga i els Tirallongues de Manresa han completat la seva millor actuació des de la represa amb els primers castells de la gamma mitjana de set. En el cas dels berguedans va ser el 5 de 7, mentre que els manresans van estrenar el 3 de 7 amb agulla en la Trobada de les Colles de l’Eix, on Castellers de Lleida, Sagals d’Osona i Marrecs de Salt van seguir sumant castells de set. Els Castellers de Caldes també han sumat el primer castell de set de l’any –el 3 de 7–, tot i que va quedar en carregat.

stats