Castells
Ara Castells 18/08/2022

Joves i Vella buscaran el rodatge necessari per encarar Sant Fèlix

Vermells i rosats volen consolidar la gamma alta de vuit abans de fer el salt a la gamma extra

Guillem Andrés
2 min
3d9f de la Joves de Valls, Gràcia 2018

A deu dies de Sant Fèlix, les colles que hi prenen part planifiquen les seves actuacions segons els grans objectius de la diada del 30 d’agost. Les dues colles vallenques tenen aquest cap de setmana una nova oportunitat per seguir donant rodatge a construccions que haurien de veure un pis més a Vilafranca del Penedès.

La Joves de Valls assistirà dissabte a una de les altres actuacions destacades de finals d’agost, la festa major de Gràcia. Allà, els vermells es volen treure l’espina del 4 de 8 amb l’agulla, a més de seguir consolidant el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre.

Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia tenen el principal objectiu d’estrenar aquesta temporada el 3 de 8. Els de la camisa blava també han intensificat la feina amb el 2 de 8 amb folre, però en principi completaran l’actuació amb el 4 de 8 i el 2 de 7. També hi actuaran els Xiquets de Reus, que tornen a plaça després de les vacances i el viatge al País Basc. D’aquesta manera, assajaran per arribar amb el 4 de 8 i el 2 de 7, tot i que les darreres proves seran les que manaran.

L’altre punt d’interès es troba en el 40è Aniversari dels Xicots de Vilafranca, que enguany agafa rellevància per la participació de la Colla Vella. La caiguda del 3 de 9 amb folre de la Bisbal, però, ha deixat tocada la colla i segurament haurà de rebaixar expectatives davant d’alguna baixa. El 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre seran dos dels castells dels rosats, amb l’objectiu de treballar-los per pujar-los un pis en els darrers dies d’agost. També podrien fer algun castell de nou amb canvis.

Tot i que en la darrera setmana s’ha rumorejat la possibilitat que els vallencs hi fessin el 2 de 8 sense folre, des de la colla descarten aquesta possibilitat i reafirmen que abans s’haurà de completar sencer a assaig.

La colla local, els Xicots, vol mantenir el rodatge amb la gamma de set i fer-hi el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla –carregat la setmana passada a Castelldefels– a més del 4 de 7. Aquesta és una actuació important per als Bous de la Bisbal, que tenen l’objectiu de fer els dos bàsics de 7 i el pilar de 5. Aquests resultats, que també volen fer el divendres a la Joncosa, els donarien accés a la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells.

Els Minyons, els de Sabadell i els Moixiganguers tornen de vacances

Després d’unes setmanes de descans, diverses colles comencen a tornar a l’activitat castellera en la segona quinzena d’agost. Aquest cap de setmana serà el torn dels Minyons de Terrassa, els Castellers de Sabadell i els Moixiganguers d’Igualada. Les dues primeres colles compartiran plaça diumenge a Roda de Berà i els de l’Anoia seran dissabte a Santa Coloma de Queralt.

Els malves, que tenen en menys de dues setmanes la diada de Sant Fèlix, hi portaran el 3 i el 4 de 8, a més d’un altre de la gamma alta de 7, mentre els saballuts rodaran els castells de set. A plaça també hi seran els Nois de la Torre, amb l’objectiu de repetir l’actuació del Quadre de Santa Rosalia, amb els bàsics de set i el 4 de 7 amb l’agulla.

Per la seva banda, els Moixiganguers també aspiren a portar els dos castells de vuit, en una actuació on els Tirallongues de Manresa faran castells de sis.

stats