Ara Castells 31/07/2015

L'estiu casteller ens fa mirar al sud

La zona tradicional es prepara per al primer gran cap de setmana de castells d'un intens mes d'agost que arriba amb moltes forces

Efren Garcia
2 min
Els Bordegassos de Vilanova preparats per alçar el seu castells a la festa major de 2014 / EFREN GARCIA

BarcelonaAmb l'arribada del mes d'agost, el calendari casteller fa un gir important. La major part de les formacions de fora de la zona tradicional ja han començat l'aturada estival mentre que les del Camp de Tarragona es freguen les mans pensant en les cites més importants d'aquest tram. Aquest cap de setmana, el sud pren el relleu d'un protagonisme mediàtic que ja no es mourà de la zona fins que no arribi el mes de setembre.

Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Vila-Seca, Alcover, Vilafranca del Penedès, Vilallonga del Camp, l'Arboç… Un bon grapat de municipis, allunyats a pocs minuts en cotxe els uns dels altres, acolliran la primera gran jornada castellera del mes d'agost.

Quatre diades s'hauran de repartir el protagonisme de la tarda i el vespre de dissabte. Les primeres actuacions estan programades al punt de les sis a Vilanova, amb la presència dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, acompanyant la formació local dels Bordegassos, i a Tarragona, amb la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers d'Altafulla i els Nois de la Torre. A les set es posarà en marxa la diada castellera de la festa major de Vila-Seca, amb els amfitrions actuant al costat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Xiquets de Tarragona. Tancarà l'intens vespre casteller la diada de Màrtirs Street a Vilafranca del Penedès. Els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona plantejaran una gran vetllada a la plaça de la Vall del Castell.

Els més malalts de castells encara podrien lligar diverses actuacions dissabte si tenim en compte que l'actuació que començarà més tard de les quatre és només a 20 minuts de Vilanova o a 40 de Vila-Seca.

Diumenge, de nou, dues grans colles es trobaran a terres de castells. La Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Vella dels Xiquets de Valls es veuran les cares diumenge a la festa major de Vilallonga del Camp.

El nombre de diades cau a la meitat i omple els vespres

A banda de les actuacions de més renom, aquest cap de setmana hi ha una dotzena d'exhibicions programades, una mica menys de la meitat de les que s'han anat celebrant durant els mesos de juny i juliol. De les Cases d'Alcanar fins a Andorra, una dotzena de localitats gaudiran del fet casteller en uns horaris molt poc habituals, ja que només una de les actuacions, la de la prèvia de la festa major de l'Arboç, ha estat programada a les dotze del migdia de diumenge.

stats