Ara Castells 21/06/2015

L’estrena del set esparreguerí es fa realitat a Olesa de Montserrat

La colla bordeus ha buscat la serenor en una jornada de festa major marcada pel sol i les altres temperatures

Efren Garcia
2 min
Els Castellers d'Esparreguera descarreguen el primer 7d7 de l'any / EFREN GARCIA

Olesa de MontserratEls Castellers d'Esparreguera s'apunten el primer set de set de l'any a Olesa de Montserrat a poc menys d'un més de la seva festa major. Els de la camisa bordeus han centrat tota la seva atenció en aquesta estructura, que ha arribat en la tercera ronda de l'actuació després de dos castells bàsics de set de postal. Han compartit plaça amb els Castellers de Barcelona que hi han descarregat el tres i el quatre de vuit.

La plaça Fèlix Figueras i Aragay d'Olesa de Montserrat ha vist l'estrena del set de set dels Castellers d'Esparreguera en una calorosa jornada castellera que ha mantingut l'expectació del públic fins l'últim minut. La suma de dotze intents desmuntats en el que va de temporada ha fet que els de la camisa bordeus decidissin atacar l'estructura del set en una actuació un pèl peculiar. Han optat per plantar els dos castells bàsics de set en els primers torns, dominar-los a la perfecció i evitar d'aquesta manera qualsevol dubte que pogués sorgir entre els membres de la canalla. En arribar a la tercera ronda, han alçat el set amb plena convicció i el resultat ha estat positiu. El castell ha mantingut bé les formes fins al moment de l'aleta, durant el descens l'encaix entre les dues estructures ha fet treballar els del Baix Llobregat.

Els castellers de Barcelona agafaven el relleu com a colla convidada després que els Castellers de Vilafranca convertissin la plaça de l'ajuntament d'Olesa en enclavament de castells de nou pisos el 2012 i 2013. La caiguda del tres de nou amb folre de la setmana passada en la diada del seu aniversari, els ha fet abaixar les revolucions i han optat pels castells de vuit pisos. Han iniciat la seva exhibició descarregant un tres de vuit que ha necessitat l'esforç dels barcelonins però que ha estat recompensat amb l'esclat de la plaça. Han controlat millor el quatre de vuit, que ha arribat en el segon torn, i han finalitzat l'actuació amb el cinc de set.

Castellers d'Esparreguera: 2 P4, 4d7, 3d7, 7d7, P4, 2 P4 al balcó

Castellers de Barcelona: 2 P4, 3d8, 4d8, 5d7, V5, P4 al balcó

stats