Microsites 31/08/2018

El llistat definitiu de les colles participants en el Concurs

Avui tanca el període que decideix quines colles participen en cada jornada del XXVII Concurs

Guillem Andrés
2 min
2de9fm dels Castellers de Sants durant el Concurs del 2014 / REUTERS/Albert Gea

BarcelonaDes que es va posar el marcador a zero l'1 de setembre del 2017, les colles han anat sumant les seves millors actuacions fins aquest 31 d'agost, que decideixen quines colles assisteixen a cada jornada del XXVII Concurs: Torredembarra (30 de setembre), dissabte (6 d'octubre) i diumenge (7 d'octubre). A partir de la setmana vinent, per tant, l'organització del certamen procedirà a convidar les colles classificades que confirmaran, o no, la seva participació.

El llistat definitiu de les colles participants en el Concurs

En la jornada més destacada de les tres, la del diumenge 7 d'octubre, hi participen les 12 millors colles del panorama casteller. Tot i això, ja és coneguda la renúncia dels Minyons de Terrassa, que provoca que la 13a colla, en aquest cas els Castellers de Sant Cugat, també se sumi a aquesta jornada.

El dissabte 6 d'octubre és el dia en el qual més colles participen en un mateix dia del XXVII Concurs de Castells. Un total de 18 colles, a les quals, a més, s'han de sumar els Xiquets del Serrallo, ja que l'Ajuntament de Tarragona es reserva el dret de convidar alguna colla de la ciutat el dissabte en cas que no hi entrin per rànquing. D'aquesta manera, els del Serrallo, col·locats en 36a posició amb tota seguretat, seran a la TAP el 6 d'octubre. En aquest dia, en canvi, no hi seran els Tirallongues de Manresa que, tot i estar classificats, han prioritzat actuar a la Fira Mediterrània.

Finalment, en la jornada que obre l'edició d'enguany, la de Torredembarra del 30 de setembre, hi participaran 11 colles. De la mateixa manera que els Tirallongues de Manresa, els Castellers de Cornellà i els Xerrics d'Olot també han renunciat a participar el Concurs de Castells; en aquest cas per actuar a la Diada del barri del Pedró de Cornellà. A més tampoc hi seran els Al·lots de Llevant. Les colles que les substituiran, per tant, seran els Castellers del Riberal i els d'Altafulla.

stats