Microsites 09/05/2015

Els Minyons completen el primer castell de nou de l'any

Els egarencs descarreguen el tres de nou amb folre més matiner de la seva història a la Fira Modernista de Terrassa i estrenen el cinc de vuit i el vano de sis complet 

Efren Garcia
1 min
El primer 3d9f de l'any és dels Minyons

TerrassaLa diada castellera de la Fira Modernista de Terrassa corrobora el gran estat de forma dels Minyons, que s'han apuntat la primera construcció de nou pisos de la temporada. El tres de nou amb folre dels malves, el més matiner del seu historial, ha arribat a la segona ronda, després de l'estrena del cinc de vuit. La formació local ha compartit plaça amb el Xics de Granollers, que han completat el segon tres de vuit de l'any.

Els Minyons han marcat el ritme des de l'inici de l'actuació; han descarregat el primer cinc de vuit de l'any amb un domini espectacular. Han alçat el tres folrat al primer intent i, si bé s'ha tensat als pisos inferiors durant la descarregada, ha mostrat ja una molt bona imatge. En contra del que podria semblar, el castell que ha necessitat més esforços ha estat el quatre de vuit amb el pilar, construcció que ja van completar a la diada de Sant Jordi. Una gran actuació no pot acabar sense la cirereta del pastís. Avui els malves han decidit aparcar el pilar de set amb folre per celebrar el primer castell de nou amb un vano de sis complet, un espadat de sis pisos flanquejat per de dos de cinc i, alhora, de dos de quatre.

Mancats d'efectius però no de forces, els Xics de Granollers han demostrat que els dos castells de vuit pisos descarregats fins ara no són flor d'estiu. Han optat pel tres de vuit al segon torn i l'han acompanyat del dos i el quatre de set. Els vallesans podrien atacar demà a Girona la primera clàssica de castells de vuit de l’any.

stats