Ara Castells 26/06/2016

Els Minyons de Terrassa aixequen el peu de l'accelerador

Els egarencs es veuen obligats a fer un pas endarrere per poder fer-ne dos endavant el cap de setmana vinent en la diada de la seva festa major

Efren Garcia
3 min
Un membre dels Xicots recull la canalla de la Jove de Barcelona a la baixada del castell

BarcelonaLa diada castellera d'estiu, organitzada per la Colla Jove de Barcelona a l'emblemàtica plaça del Rei de la Ciutat Comtal, ha vibrat amb les construccions de vuit pisos de les dues colles convidades però s'ha quedat sense el premi de les de nou. Els Minyons de Terrassa han hagut d'aparcar castells superiors condicionats per un gran nombre de baixes. La formació local ha arrodonit un gran inici d'any segellant la segona millor actuació del seu historial.

El dos de vuit amb folre amb el qual els Minyons han començat l'actuació ha estat el millor castell de la diada. La plaça del Rei s'ha omplert, més del que és habitual, de turistes impacients per passar-s'ho bé amb les torres humanes, vianants casuals que disposen d'unes poques hores per veure la ciutat. Han convertit l'escalinata del Saló del Tinell en una graderia improvisada. Amb l'entrada del pis de dosos la plaça ha esclatat i ha calgut calmar els ànims per completar la construcció. Mitja hora de rellotge i dos castells més tard, el volum de públic s'ha regularitzat.

El 2d8f dels Minyons de Terrassa ha estat el castell més destacat de l'actuació

A les baixes habituals amb què qualsevol colla comença la temporada, s'hi han sumat avui els cops i rebregades patits ara fa quinze dies en fer llenya el quatre de nou folrat que els egarencs alçaven en l'aniversari dels Castellers de Barcelona. A les portes de la seva festa major, els malves han hagut d'aixecar el peu de l'accelerador i han arrodonit la jornada amb els dos castells bàsics de vuit. Aquesta tripleta, però, no ha estat casual perquè podria alçar-se un pis més el 3 de juliol al Raval de Montserrat.

Els Xicots de Vilafranca completen la clàssica de castells de vuit pisos a Barcelona

Els Xicots de Vilafranca han optat per una jornada sòlida. Han començat l'actuació amb un tres de vuit que ha estat el castell que més han hagut de treballar. La construcció s'ha erigit de forma correcta però en els moments culminants ha remenat força en els pisos superiors i ha arribat a perillar-ne el descens. Aturat el moviment, i amb el pom de dalt sobre la pinya, els penedesencs han tornat a dominar la situació. Han completat sense problemes el quatre de vuit en el segon torn i han optat pel dos de set en el tercer a causa de la falta dels efectius necessaris per atacar el de vuit pisos.

La Jove de Barcelona completa per segon cop consecutiu el 7d7a

La Colla Castellera Jove de Barcelona posava avui el punt final al primer tram de temporada i ho ha volgut fer de la millor manera possible. Els barcelonins han dominat de cap a peus el cinc de set amb què han començat la seva exhibició i no han dubtat a repetir el set de set amb agulla que van estrenar ara fa set dies a la plaça d'Orfila. La construcció mostrava bones mides quan l'acotxador del quatre ha relliscat des del pis de terços fins a la pinya. Sense dubtar-ho en cap moment, ha reprès el camí i ha arribat a coronar l'estructura. Amb menys angoixes que la setmana passada, els de la camisa bordeus han descarregat el set i han alliberat un segur pilar de cinc. Han optat per un consolidat quatre de set amb agulla i han segellat la segona millor diada del seu historial.

Els barcelonins pleguen la faixa per vacances i no tornaran a l'activitat fins a començaments del mes d'agost.

Minyons de Terrassa: 2d8f, 3d8, 4d8, P6

Xicots de Vilafranca: 3d8, 4d8, 2d7, P4, P5, P4

Colla Castellera Jove de Barcelona: 5d7, 7d7a, 4d7a, P5xs

stats