Ara Castells 03/05/2016

Els Minyons de Terrassa alçaran els seus castells a Singapur

La formació egarenca ho va anunciar a l'alcalde de la ciutat el passat 27 d'abril, un cop va confirmar l'assistència al viatge de més de 250 castellers

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa celebren els seus castells de gamma extra a la festa major de Terrassa / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEls Minyons de Terrassa viatjaran el mes d'octubre a Singapur on exhibiran els seus castells en el marc de la celebració de la setmana catalana. La col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme farà possible la presència de la formació egarenca al país asiàtic. L'expedició que tot just comença a agafar forma, serà la més llunyana de les que han realitzat els Minyons i reunirà un mínim de 250 casteller.

La nova junta dels Minyons de Terrassa va reunir-se divendres passat amb Jordi Ballart, alcalde de la ciutat de Terrassa, i Jordi Flores, regidor de cultura, per presentar el calendari d'actuacions de la present temporada i anunciar el seu viatge a Singapur durant la propera tardor. Els malves havien reservat aquesta notícia fins a confirmar un nombre mínim de 250 castellers que els permetés desplaçar-se fins al país asiàtic amb garanties d'alçar-hi les millors construccions al seu abast. La delegació castellera, encapçalada per Cesc Poch, el seu president, va aprofitar la trobada per fer entrega a l'alcalde d'una fotografia del primer quatre de deu amb folre i manilles de la història, descarregat a Terrassa a la diada dels malves.

L'Agència Catalana de Turisme, amb qui els Minyons fa prop més de mig any que hi mantenen contactes, ha confirmat ja la seva assistència a la fira Aisa's Leading Travel Trade Show, que tindrà lloc del 19 al 21 d'octubre.

El vincle entre els Minyons de Terrassa i l'Agència, de fet, ja s'ha materialitzat aquesta mateixa temporada. La primera actuació dels malves, els va dur a alçar els seus castells a la Casa Batlló, on van participar de la Catalunya Convention Buraeu, una trobada que va reunir una seixantena d'operadors turístics de l'Índia. Aquesta primera acció ja va ser coordinada conjuntament amb l'oficina de promoció turística de Catalunya a Singapur.

Els Minyons encara no han volgut donar detalls del viatge ja aquest que es troba tot just en les seves gestions inicials. La cita encara no apareix al seu calendari d'actuacions, si bé s'haurà d'encabir entre la diada dels Castellers de Sants a Barcelona, el 16 d'octubre, i la de Sant Narcís a Girona el 30 d'octubre.

stats