Ara Castells 14/07/2019

Els Minyons de Terrassa es regalen dos castells de gamma extra per celebrar el seu quarantè aniversari

Els malves demostren que són capaços de mantenir el nivell al descarregar dos castells emmanillats

Efren Garcia
3 min
Els Minyons de Terrassa completen el segon 2d9fm de la temporada en la diada del seu 40è aniversari

TerrassaL'expectació generada al voltant de l'actuació del quarantè aniversari dels Minyons de Terrassa ha fet que aquesta esdevingués una de les diades més destacades del cap de setmana, competint de tu a tu amb dues actuacions del calendari més tradicional, la de les cultures d'Altafulla i la de la festa major de Torredembarra. La colla local no ha fallat en la seva cita amb els castells de gamma extra i han completat les seves construccions més importants, el dos de nou amb folre i manilles i el pilar de vuit.

Quan una colla guarda el seu principal objectiu per a la segona ronda, completar el primer castell esdevé gairebé obligatori. Els Minyons han triat el tres folrat per escalfar motors i n'han demostrat un domini absolut. El moment més important encara havia d'arribar. Els castells de gamma extra cada cop són més cars de veure i la prudència impera en les colles castelleres. Els malves han desmuntat el primer peu del dos de nou emmanillat per corregir desajustos. A la segona, han fet sonar les gralles sense dubtar. Han fermat un folre i unes manilles consistents que han pogut ajudar al tronc quan, amb la canalla preparada per coronar, ha començat un lleuger vaivé. Han confirmat un descens seré però no ho han celebrat amb excés, conscients que encara els quedava la meitat de la feina per fer. Han abaixat el llistó per rodar una estructura, la del cinc de vuit, que els ha de servir per plantar cara a curt termini al nou de vuit o al cinc de nou folrat.

Sense opcions de tornar a aixecar el llistó per sobre dels castells bàsics aquest cap de setmana, els Castellers de Barcelona han plantejat a Terrassa una actuació molt similar a la que van completar dissabte al barri del Raval. Han apamat el quatre de vuit en el primer torn i han aprofitat el cinc de set per combinar diverses mides. A tercera ronda han canviat el tres de vuit del Raval per un set de set format per un tronc gairebé íntegrament femení. La colla barcelonina ja va descarregar a inicis d'any dos cincs de set amb troncs formats al cent per cent per dones.

Els Bordegassos de Vilanova arrodoneixen un cap de setmana amb dues actuacions sense abaixar el nivell exhibit fins al moment. Sense gaires efectius, dissabte a Esparreguera van poder completar el dos de set. A Terrassa s'han decantat per les construccions més nombroses. Han descarregat un còmode cinc de set per començar i han repetit el dos, una construcció que enguany dominen amb consistència. Han aprofitat una pinya nombrosa per alçar el tercer set de set de l'any. Els de la camisa groc terrós han demostrat una gran solvència en la gamma alta de set i ja somien amb dibuixar ben aviat l'aleta dels primers castells de vuit pisos de la temporada.

Tota gran actuació es mereix una gran ronda de pilars. Els Minyons han completat la feina repetint el pilar de vuit amb folre i manilles que ja havien estrenat per festa major. L'espadat ha necessitat un esforç extra per part dels membres del pilar però, un cop més, un folre i unes manilles ben consolidats han facilitat la feina més complicada. Els Castellers de Barcelona han descarregat un pilar de cinc de comiat i els Bordegassos dos. Abans d'acabar l'actuació encara hi ha hagut una segona ronda de pilars, aquesta conjunta per part de les tres colles. El temps ha aguantat just fins al toc de vermut, en què ha començat a ploure.

Minyons de Terrassa: 3d9f, 2d9fm, 5d8, P8fm, 4 P5

Bordegassos de Vilanova: 5d7, 2d7, 7d7, 2 P5, 2 P4

Castellers de Barcelona: 4d8, 5d7, 7d7, P5, 2 P4

stats