Ara Castells 03/05/2018

“Per fer el tres de nou necessitem creure'ns-ho”

Els Moixiganguers es preparen per fer un pas més per assolir el seu objectiu

Efren Garcia
3 min
Els Moixiganguers van descarregar la seva tripleta més matinera a la diada del seu aniversari

IgualadaSi haguéssim de jutjar pel ritme mostrat en l'inici del curs, una de les colles cridades a despuntar aquesta temporada seria clarament la dels Moixiganguers d'Igualada. Els de l'Anoia han mantingut un ascens continu fins a arribar a dominar el dos de vuit amb folre i completar per primer cop el cinc de vuit. Després de dos anys somniant fer un pas endavant, aquesta ha de ser la temporada de l'estrena dels nou pisos. Hem volgut avaluar la seva situació a dia d'avui amb un dels principals responsables d'aquesta progressió, Jordi Moreno, cap de colla dels de la camisa morada.

¿Arribar a la diada d’aniversari amb la vostra segona millor actuació de la història

Sí, ha estat molt bé, arribar a plantejar-nos fer la tripleta ja era tot un èxit. Fer-ho amb un folre amb estrenes i amb els nervis de la primera, encara més. Poder-la fer a l'abril és avançar molt la feina. Sobretot per a la mentalitat de la colla. Els castellers demanaven fer el tres de vuit a la primera actuació, la tripleta per l'aniversari i ja demanen el següent pas. Ara estem treballant en això. Respecte a les altres colles, estem encantadíssims. Aquest any vam apostar per intentar pujar més el nivell de l'aniversari perquè és una diada que ens agrada molt. Sant Cugat els últims anys sempre ha vingut amb tot a Igualada i malgrat que els Castellers de la Vila de Gràcia no van poder fer el tres a última, estem molt contents de l'actuació.

L'objectiu a final de temporada ja no és cap secret que passa per fer el tres de nou amb folre. Què significa haver fet ja la primera tripleta de l'any?

Significa molt perquè per fer el tres de nou cal creure'ns-ho, i per creure'ns-ho necessitem fer molts tres de vuit i moltes torres per treballar el folre. Per tant, poder-ho fer al mes d'abril i tenir tot el que ve de temporada per davant, que és la part més potent, és perfecte.

Deies que ara toca fer els següents passos; fins al tres de nou hi ha molta feina a fer, quin és el següent pas en el vostre calendari?

La primera cosa és repetir la tripleta, si pot ser fora de casa, i el següent pas és fer el cinc de vuit. Ja l'hem començat a treballar en assaig, hem posat dosos força bé al castell net, les pinyes sembla que van sortint i per tant toca centrar el esforços en el cinc.

Té data el cinc de vuit o encara no us l'heu plantejada?

No en té, però ens agradaria que fos abans de festa major.

També esteu preparant el tres de nou amb folre. Com funcionen els primers assajos d'un castell de nou pisos?

Bé, l'any passat ja el vam començar a treballar i va ser complicat perquè semblava que no acabàvem de trobar l'encaix amb el nucli. Fèiem les proves en assaig i no s'aguantaven. A finals de temporada sembla que vam trobar l'encaix i aquesta temporada s'ha mantingut. Hi hem anat posant quarts als assajos i fa bona pinta. Hem de treballar molt tota aquesta gent del folre que pujarà per primer cop, perquè s'entengui molt bé amb la soca. Per aquesta part anem fent molt bé. D'altra banda treballem el castell sencer amb el folre a terra amb l'objectiu de fer-lo sencer en assaig. De moment ja hi hem posat acotxador i per tant sembla que va per bon camí.

I socialment la resposta de la colla està sent molt positiva, no?

Sí, i tant! Vam crear camises noves abans de l'aniversari i en vam donar unes vint. Ens va entrar un grup de jovent molt potent i a cada assaig apareixen un parell de persones noves. A més a més, tenim la sort que alguns venen de colles universitàries i ja saben de què va la cosa i, per tant, és tot molt més fàcil. Recordo les actuacions d'aniversari d'altres anys en les quals volíem pressionar per ser suficients per fer la torre de vuit i havíem de fer trucades d'última hora. Divendres, després de l'assaig, ja hi havia 166 persones apuntades sense tenir en compte la canalla. Estem molt contents de com ens està anant socialment els dos últims anys.

stats