Ara Castells 22/04/2018

Els Moixiganguers s'apunten el primer folre de l'any

Els de l'Anoia completen la tripleta més matinera del seu historial

Efren Garcia
2 min
Els Moixiganguers estrenen el primer 2d8f de l'any i s'apunten la tripleta més matinera

IgualadaLa diada de l'aniversari dels Moixiganguers d'Igualada confirma el bon estat de forma dels de la camisa morada. Per tercera temporada consecutiva els locals han aprofitat la cita per dur a plaça el seu primer dos de vuit folrat de l'any. S'han deixat endur per l'embranzida de l'inici de curs per arrodonir, a més, la primera tripleta de castells de vuit pisos –tres, quatre i dos folrat– de la temporada, la més matinera de la història de la colla. L'actuació ha sigut molt dinàmica i ha mantingut l'atenció del públic gràcies a les sis construccions de vuit pisos completades entre les tres colles participants.

Conscients de l'exigència autoimposada aquest any, els Moixiganguers d'Igualada han iniciat la seva exhibició apostant pel dos de vuit folrat. L'estructura s'ha mostrat segura des de l'inici, però instants abans de l'aleta el pis de quints ha hagut de rectificar la seva posició. Tret dels nervis habituals de tota estrena, la torre ha complert les millors expectatives i ha aplanat el camí de la diada. Han optat pel tres de vuit en el segon torn, l'estructura que més cops han repetit aquests quatre mesos. L'han dominat sense complicacions, si bé durant la descarregada ha perdut lleugerament la mida, i ha impedit que cap casteller pogués relaxar-se. El seu tercer castell, el carro gros, ha arrodonit una actuació que, tal com recordava el seu cap de colla, Jordi Moreno, no deixa de ser la segona més completa d'aquesta agrupació. La feina avançada pels morats els permetrà ara contemporanitzar la temporada fins que arribi el moment de fer un nou pas endavant.

Els Castellers de la Vila de Gràcia comencen l'any a un ritme més pausat. Amb molta feina per materialitzar als assajos, han optat per ajornar l'estrena del tres de vuit i acabar de donar rodatge a castellers menys habituals. Han descarregat el cinc de set en el primer torn i han guardat el seu millor castell, el quatre de vuit, per a la ronda central. Els graciencs han demostrat experiència a l'hora de descarregar sense ensurts un quatre que ha anat perdent mides des de l'inici. Dues de les seves rengles han acabat molt estirades i això els ha demanat un esforç extra. El seu tercer castell ha sigut un còmode set de set.

Si bé l'any passat els Castellers de Sant Cugat van igualar l'aposta dels Moixiganguers, descarregant en aquesta actuació el dos de vuit folrat, enguany la torre encara haurà d'esperar. Han iniciat la seva actuació amb un sòlid tres de vuit, que només ha hagut de treballar durant el descens a causa de la llarga durada. Han demostrat el seu domini en el nivell de vuit tot descarregant el quatre en el segon torn. No han pogut completar una diada perfecta, ja que en tercera ronda han hagut de desmuntar el cinc de set quan un acotxador molt petit ha quedat encallat entre el tercer i el quart pis. L'han descarregat sense complicacions al segon intent.

La ronda de pilars ha sigut multitudinària, els Moixiganguers han bastit cinc espadats, un central de cinc pisos i quatre de quatre a banda i banda. Els Castellers de la Vila de Gràcia han optat per alçar tres pilars de quatre, mentre que els de Sant Cugat s'han apuntat dos espadats de cinc.

Moixiganguers d'Igualada: 2d8f, 3d8, 4d8, P5, 4 P4

Castellers de la Vila de Gràcia: 5d7, 4d8, 7d7, 3 P4

Castellers de Sant Cugat: 3d8, 4d8, id 5d7, 5d7, 2 P5

stats