Ara Castells 14/09/2018

La plaça de la Font aspira a veure tres castells de 10

La Colla Vella i la Jove de Tarragona plantegen una actuació de quatre gammes extra

Guillem Andrés
3 min
Cso-nMZWAAAtUY1

BarcelonaDesprés d'uns caps de setmana en els quals les colles més potents del país han completat actuacions més relaxades, entre dilluns i dimarts la Colla Vella i la Jove de Tarragona ja van apujar el nivell casteller. Segurament el plat més fort d'aquest setembre, però, és l'actuació del primer diumenge de les festes de Santa Tecla. La plaça de la Font aspira aquest diumenge a veure fins a tres castells de 10 entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona i els Castellers de Vilafranca. Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona, després del relleu al capdavant de la colla, no renuncien a res i esperen poder-hi anar amb un programa de màxims.

La Colla Vella serà la que, amb tota probabilitat, porti el programa més ambiciós a la plaça de la Font. Des de l'intent desmuntat de 4d10fm que van fer per Sant Fèlix, el seu cap de colla, Albert Martínez, ja va anunciar que aquest seria un objectiu per a l'actuació del primer diumenge de festes. El mateix dirigent, però, avisa que no han acabat de comptar amb un gran gruix de castellers als assajos i que, per tant, estan pendents de l'últim assaig de divendres per acabar de validar el quatre emmanillat. A partir d'aquí el ventall de gammes extra dels rosats és amplíssim i no està definit per quin es decantaran. De tota manera, sí que sembla que, com a mínim, un dels castells sense folre entrarà en el programa. Alhora pretenen rematar-ho amb el Pd8fm.

Després de complir gairebé tots els objectius en el primer tram de temporada, la Jove de Tarragona ja té la vista cap als castells de deu. D'aquesta manera, el 3d10fm es presenta com el gran repte de l'actuació. La resta del programa encara està per definir, ja que hi ha hagut una baixa destacada al pis de quints del 5d9f i el 4d9fa. Tot i això, el cap de colla, Aleix Bordas, espera que els canvis introduïts en l'última setmana els permetin comptar amb el mateix programa que tenien previst, que també consta del Pd8fm.

Els Castellers de Vilafranca hi arriben, novament en una actuació enguany, minvats per una lesió soferta en una caiguda a plaça. El 2d8sf carregat per Sant Fèlix els impedirà portar alguna estructura de nou amb l'agulla com el Pd8fm a causa d'una baixa. Tot i això, els Verds sí que tenen la intenció de fer-hi tant el 3d10fm com el 2d9fm. L'últim castell encara està per decidir, tot i que probablement serà el 4d9f. Alhora, tot i no poder comptar amb l'alineació titular de l'espadat, també volen fer-hi un pilar de mèrit, el qual encara fa falta per veure si serà el de sis o el de set amb folre.

Finalment, els Xiquets de Tarragona passen per un moment complicat, sobretot després de la dimissió de Sergi Feijoo com a cap de colla, que ha comportat que una junta gestora dirigeixi actualment la colla. Un dels caps visibles de la junta, Jordi Suriñach, detalla: "Hem de portar castells de tripleta perquè intuïm que la colla té ganes de fer-ho", tot i que això no vol dir que hi hagin de portar el programa complet de tripleta màgica. Suriñach, però, sí que creu que per Santa Tecla els Xiquets no es reserven res i que hi han de portar grans castells. D'aquesta manera, els matalassers sí que pretenen portar-hi, com a mínim, un castell de nou i acompanyar-lo de castells de la gamma alta de vuit.

stats