Ara Castells 18/06/2016

La pluja condiciona el vint-i-cinquè aniversari dels Castellers de Cornellà

Les dues colles convidades han abaixat pretensions tot i que no han descartat els castells de la gamma alta de vuit

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Sants completen el 4d8a a Cornellà

Cornellà de LlobregatMinuts abans de les sis de la tarda l'escenari a part de l'àrea metropolitana de Barcelona era dantesc, un fort xàfec ha negat carrers i carreteres, i ha afectat força la circulació a les rondes. La pluja, tot i que prevista amb temps, s'ha ajuntat amb la vaga de treballadors del metro i ha fet que les colles convidades a la diada del vint-i-cinquè aniversari dels Castellers de Cornellà, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona, hagin notat una lleugera davallada d'efectius. La jornada s'ha quedat sense cap construcció de nou pisos, si bé s'hi han pogut veure quatre castells de la gamma alta de vuit i el cinc de set de la colla local.

La pluja ha obligat a iniciar l'actuació a dins de l'església de Santa Maria, tot just després d'un casament. Encara amb l'arròs per terra, els castellers han fet lloc al centre de la nau i han anat omplint els bancs que quedaven repartits pel perímetre. La colla local ha estat la primera d'actuar i ho ha fet tot descarregant, amb molta comoditat, el tres de set. Mentre els de la camisa lila alçaven el seu castell, al carrer parava de ploure i això ha animat les colles ha tornar-se a mobilitzar. Ubicats de nou a plaça, la diada s'ha reprès amb normalitat.

Els Castellers de Sants han descartat l'atac al tres de nou amb folre però no han renunciat a fer una diada de nivell. Han iniciat la seva actuació alçant sense complicacions el primer quatre de vuit amb agulla de la seva temporada. En el segon torn han completat el dos de vuit folrat. Si bé el castell no ha estat del tot còmode, s'ha descarregat amb molta solvència. Han arrodonit una gran actuació i s'han apuntat també un imponent cinc de vuit.

Els Xiquets de Tarragona han optat per la tripleta de castells de vuit. Han triat el tres de vuit per posar-se en marxa. La construcció s'ha alçat amb seguretat si bé amb l'entrada de la canalla petita els pisos superiors han patit uns instants de desajust. Han deixat la ronda central per al dos de vuit folrat. Després de desmuntar-ne un peu, que ja s'havia entregirat d'entrada, han fet sonar gralles i han completat la seva millor construcció sense gaires dificultats. Un quatre de vuit de pisos lleugers ha servit per segellar la tripleta.

Els castellers de Cornellà han atacat el seu millor castell, el cinc de set, en segona ronda. L'objectiu de la jornada ha estat plàcid, si bé la tercera ronda s'ha acabat complicant. La colla local ha hagut de desmuntar dos cops el quatre de set amb agulla quan ja havien col·locat el pis de dosos, i ha acabat fent ús d'un quart torn per arrodonir l'actuació amb un quatre de set ben assegurat.

Només els Castellers de Sants han apostat per l'espadat de sis pisos. Els borinots han resolt el pilar amb seguretat i s'han apuntat a la ronda simultània amb un vano de cinc. Els Xiquets de Tarragona han afegit dos pilars de quatre extres al seu vano i els Castellers de Cornellà han acabat la diada amb quatre pilars de quatre simultanis.

Castellers de Cornellà: 3d7, 5d7, id 4d7a, id 4d7a, 4d7, P4, P4, P4, P4

Castellers de Sants: 4d8a, 2d8f, 5d8, P6, P4, P5, P4

Xiquets de Tarragona: 3d8, 2d8f, 4d8, P4, P4, P5, P4, P4

stats