Ara Castells 08/05/2016

La pluja no atura l'aniversari dels Castellers de Sants

Tot i les inclemències del temps, cada colla ha pogut estrenar un castell, el dels amfitrions, a més, ha mostrat el seu sistema de ‘soca a l'antiga’

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Vilafranca completen el 3d9f més matiner de la seva història a Barcelona

BarcelonaCastellers i aficionats han resistit aquest diumenge a la plaça Bonet i Muixí de Barcelona sota una pluja dèbil però constant per gaudir de tres estrenes en la diada de l'aniversari dels Castellers de Sants. Els Castellers de Vilafranca han completat el seu primer tres de nou amb folre de l'any mentre que els amfitrions i els Xiquets de Tarragona han estrenat el dos de vuit folrat. La jornada ha deixat per a la història la imatge del nou sistema impulsat per la colla local per tancar la base de les construccions folrades.

Estrenes a banda, el cel ha estat el quart protagonista de la diada ja que la pluja intermitent ha anat fent la guitza als castellers fins al punt d'arribar a interrompre l'actuació just abans del últims castells de la tercera ronda. Malgrat les inclemències, els aficionats han omplert la plaça Bonet i Muixí durant dues rondes complertes amb l'interès de veure les tres estrenes previstes per a l'ocasió.

El tres de nou amb folre ha estat el castell més important de la diada. Els Castellers de Vilafranca han completat amb comoditat el dos de vuit que han provat en el primer torn, si bé una de les rengles ha acabat amb algun problema a l'alçada del folre. El tres de nou ha arribat en la ronda central i ha deixat bones sensacions. Les estrenes al tronc de l'estructura gairebé no s'han notat i el primer castell de nou pisos dels vilafranquins, el més matiner de la seva història, ha arribat a bon port sense dificultats. Els penedesencs han hagut de descartar la tercera ronda quan els terços ja prenien mides ja que la pluja s'ha intensificat i les camises començaven a estar massa humides com per alçar amb seguretat una construcció com el quatre de vuit amb agulla que tenien previst.

La plaça Bonet i Muixí veu per primer cop el sistema de 'soca a l'antiga' impulsat pels Castellers de Sants

Els Castellers de Sants han repetit els dos castells bàsics de vuit, el tres en primera ronda i el quatre en la tercera, i han fet un pas endavant en descarregar el dos de vuit folrat. Així com havien anunciat, els ‘Borinots’ han apostat per estrenar aquesta estructura fent servir un nou sistema per tancar la seva base. Els castellers dels cordons exteriors i aquells de les altres colles que s'han acostat a donar un cop de mà, han treballat amb els braços amunt recordant la imatge de les primeres construccions amb folre del segle XX. Pau Camprovin, el seu cap de colla, ha valorat l'experiència com a positiva, si bé ha afirmat que caldrà analitzar aquest primer castell per poder-ne extreure conclusions.

Els Xiquets de Tarragona no han pogut igualar l'exhibició de la temporada passada quan van completar la tripleta de castells de vuit -tres i quatre de vuit, i dos de vuit amb folre- ja que la pluja els ha impedit arrodonir la tercera ronda. El primer castell folrat de la seva temporada, el dos de vuit, ha estat el més destacat i també el que més han hagut de treballar. Tot i que la construcció no ha arribat a patir en cap moment, en els instants culminants s'ha estirat per la part baixa fent treballar els pisos inferiors.

Castellers de Sants: P4 cam, 3d8, 2d8f, 4d8

Castellers de Vilafranca: P4 cam, 2d8f, 3d9f

Xiquets de Tarragona: P4 cam, 2d8f, 3d8

stats