Microsites 21/11/2015

La prèvia de la diada dels Minyons a les xarxes socials

Repassem el que han dit els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants i els Minyons de Terrassa a les xarxes a poques hores de la darrera gran cita de l'any

Efren Garcia
2 min

BarcelonaEls darrers assaigs de les tres colles que protagonitzaran la diada castellera dels Minyons de Terrassa han estat multitudinaris. La motivació de cada agrupació se situa en un punt òptim i el reflex de la importància del moment el podem trobar a les xarxes socials. A banda dels missatges oficials dels perfils de cada una de les formacions, internet ens han permès viure els assaigs a distància.

Crides com la multietiqueta dels Minyons #O #M #P #L #I #M #E #L #P #A #T #I han funcionat i això ha fet possible que, per exemple, les proves dels malves comptessin ahir amb la col·laboració de castellers de fins a 25 colles de tot el país, segons explica el membre de la formació egarenca Ramon Codinas. A twitter les imatges més destacades han estat les de les proves del tres de nou amb folre i agulla o del tres de deu emmanillat fins a sisens. #Lacirereta ha estat, sense cap mena de dubte, el quatre de deu amb folre i manilles. Tot i la baixada imminent de les temperatures, els Minyons han tingut temps de recordar que el primer castell de deu pisos de la història va alçar-se enmig d'una jornada nevada a Terrassa, així ho rememorava l'etiqueta #FolreManillesIAiguaneuDesDe1998.

La pàgina oficial de Facebook dels Castellers de Sants dedicava la imatge del dia a la cinquantena de nous castellers ingressats aquesta temporada, si bé una de les fotografies que més han sorprès ha estat la de la pinya del tres de deu amb folre i manilles borinota. A les files grises han predominat etiquetes com #Assaig5Estrelles o #El5EnsMarcaElCamí en al·lusió a l'objectiu d'intentar per primer cop el cinc de nou amb folre; tot i així la més repetida ha estat la que demostra les seves ganes de #somiar

Moment per la història dels Castellers de Sants! Primer dia que assagem el 3d10!!! Recordo quan féiem els primers assajos de folres pel 2d8f ! Castell de futur, algun any el veurem!

Posted by Carles Paniello on Friday, November 20, 2015

La imatge més compartida al perfil de Facebook dels Castellers de Barcelona és la del quatre de nou amb folre. Aquesta setmana han recuperat el vídeo del que van alçar el passat diumenge al barri del Clot i del primer carregat el 1998. La canalla i el gegant adormit que han amagat durant tot l'any són els altres ítem destacables. Aquesta és la imatge dels barcelonins abans del cap de setmana ja que la major part dels perfils relacionats a la colla o als seus castellers han quedat muts de cara a aquest #ÚltimAssalt des de diumenge passat.

No deixa de ser curiós i simptomàtic que aquesta setmana, el perfil de Twitter @pebrotsvermells, que molts cops mostra la cara més descarada de la colla, es desperti amb la següent imatge fixada com a imatge principal:

stats