Ara Castells 24/09/2016

La primera jornada del Concurs de Castells serà a cobert

La incertesa meteorològica ha traslladat definitivament la diada al pavelló Sant Jordi de Torredembarra, escenari alternatiu

Ara
2 min
La plaç del castell sempre havia estat l'escenari del Concurs de Torredembarra

BarcelonaLes tempestes que han caigut les últimes hores a tot el territori català i una previsió incerta per al matí i migdia d'aquest diumenge han fet que l'organització del Concurs de Castells hagi decidit traslladar definitivament a cobert la primera jornada competitiva, que tindrà lloc demà a Torredembarra. El pavelló Sant Jordi serà el nou escenari del certamen, un espai que ja es preveia com a alternativa en cas de pluja.

El Concurs de Castells ha anunciat el canvi d'emplaçament en una curta nota de premsa. Malgrat tot, l'actuació segueix amb les previsions establertes. L'hora d'inici és serà les deu del matí i hi prendran part els Castellers de Figueres, els Castellers de Badalona, el Castellers de Cerdanyola, els Castellers de Sant Vicenç dels Horts, els Castellers de Caldes de Montbui, els Castellers d'Esparreguera, els Minyons de l'Arboç, els Salats de Súria, els Matossers de Molins de Rei, els Castellers del Riberal, els Xiquets de Vila-seca i els Castellers de Castelldefels, com a colles classificades per mèrits propis, i els Nois de la Torre, convidats com a colla local.

Tal com es va anunciar dimecres en la presentació de la diada torrenca, la decisió definitiva sobre la localització de l'actuació s'ha pres avui després d'analitzar les previsions meteorològiques.

Antecedents de pluja

Abans d'integrar-se el 2014 com a tercera jornada, el certamen casteller de Torredembarra va celebrar vuit edicions entre el 1997 i el 2013 amb el nom de Concurs de Castells Vila de Torredembarra, conegut també com a Concur7. L'edició del 2003 ja es va haver de suspendre per la pluja. Ja com a part del Concurs de Castells, el 2014 la pluja va obligar a retallar l'actuació tot just quan s'encarava la meitat de la tercera ronda. En aquell moment no hi havia cap possibilitat de traslladar les altres rondes perquè l'aforament del pavelló Sant Jordi no ho permetia. Després d'unes quantes aturades, esperant que el cel s'obrís, l'organització i les colles es van reunir per prendre una decisió que no va satisfer a tothom.

stats