Ara Castells 19/05/2016

La Ronda de Vermuts tancarà les diades dels ‘verds’ a casa

Els Castellers de Vilafranca posen en marxa una cinquena ronda castellera inspirada en el món del rugbi i pensada per fomentar la relació entre castellers

Efren Garcia
2 min
Ulpi Roman a l'esquerra i Joan Badell a la dreta, presenten la 'ronda de vermuts'

Vilafranca del PenedèsEls Castellers de Vilafranca han presentat en societat aquest dimecres una nova iniciativa amb l'objectiu de fomentar les relacions interpersonals amb membres d'altres formacions. Seguint el model del rugbi, la Ronda de Vermuts es durà a terme al final de cadascuna de les diades organitzades pels verds a Vilafranca. Diumenge, després de l'actuació de les Fires de Maig, els Castellers de Vilafranca convidaran les altres dues formacions de la ciutat i ho repetiran en quatre diades.

Joan Badell, president de l'agrupació penedesenca, i Ulpi Roman, vicepresident de l'àrea institucional, han presentat el projecte de la Ronda de Vermuts, que neix de la intenció de trencar la distància psicològica que sovint allunya la colla del gran públic. Després de la xiulada rebuda durant el concurs de castells de 2014, els Castellers de Vilafranca van entendre que havien de fer alguna cosa per trencar amb la imatge que s'havia format al voltant de la colla. Aquesta iniciativa pretén fomentar la relació entre castellers com ho fa el quart temps en els partits de rugbi.

Els verds posaran en marxa la Ronda de Vermuts diumenge coincidint amb la diada de Fires de Maig, si bé el seu objectiu és aprofitar aquelles actuacions organitzades per la colla: l'aniversari del Figarot el proper 13 d'agost, la diada de Sant Miquel el 25 de setembre i la de Tots Sants l'1 de novembre.

Una activitat lligada a la marca ‘castells’

Des del moment en què va néixer la idea, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la marca Vermuts Miró han segellat, de manera paral·lela, un lligam que ha suposat la creació del Vermut Casteller. Com ha explicat Jordi Carbonell, representant dels Castellers de Vilafranca a la Coordinadora, aquesta relació ha arribat en un moment molt oportú i això farà que la nova activitat serveixi també per contribuir en benefici del món casteller, ja que, com no podia ser d'una altra manera, les Rondes de Vermuts comptaran amb la nova marca llicenciada.

stats