Ara Castells 25/10/2019

Santa Úrsula assegura un nou espectacle de castells nets

Prèvia de la diada de Santa Úrsula a Valls

Guillem Andrés
2 min
Santa Úrsula assegura un nou espectacle de castells 'nets'

BarcelonaLa gran actuació del km 0 del món casteller ja espera a la cantonada i les dues colles vallenques arriben amb un programa de màxims i amb els castells nets com a principals protagonistes. Destaca el 3d9sf, del qual les dues colles han fet grans proves i estan a punt per portar-lo a la plaça del Blat. Aquest any l'actuació s'ha avançat a les 12.15 h i s'iniciarà amb uns pilars reivindicatius davant de la situació política actual.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls té en aquest diumenge el colofó d'una nova temporada excel·lent en què ha lluït una àmplia gamma de castells de gamma extra. De cara a Santa Úrsula, a més, es planteja dues construccions inèdites com és el 3d9sf i el 2d9sm; aquest últim carregat en tres ocasions pels Castellers de Vilafranca. L'últim assaig d'aquest divendres, per tant, acabarà de determinar si tots dos van a plaça o destinen els esforços a un dels dos. Els rosats, alhora, tenen el gran avantatge de comptar amb un 2d8sf que han descarregat cinc vegades enguany i que és pràcticament un valor segur. L'altre gran castell amb el qual compten els del Portal Nou és el 4d9sf.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha tornat a comptar aquest any amb els castells desfolrats com la seva millor arma. Per diumenge, per tant, aquests han de ser el pal de paller de l'actuació. Els vermells ja tenen el 2d8sf descarregat enguany i també estan a punt per fer un nou intent de 3d9sf que van provar per últim cop per Sant Fèlix. De cara al tercer castell, els del carrer d'en Gassó es debaten entre el 4d9sf i el 4d9fp. De totes maneres, tenen clar que una de les grans bones notícies seria arribar a la ronda de pilars amb l'opció de completar el Pd8fm.

stats