Microsites 24/07/2016

Les Santes aixequen el llistó casteller

Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa premen l'accelerador per la festa major de Mataró, i els Capgrossos resolen la diada amb la tripleta màgica

Carol Martín
3 min
Les Santes aixequen el llistó casteller

MataróLa diada de les Santes de Mataró ha servit per veure l'excel·lent estat de forma del món casteller. Els Capgrossos de Mataró han pogut fer gala dels seus castells de nou després d'una temporada 2015 molt complicada, i han portat a plaça un meritori intent de dos de nou emmanillat que, tot i no arribar a bon port, ha mostrat la feina feta pels blau marí a l'assaig. Els Castellers de Vilafranca, per la seva banda, tot i no assolir el dos de nou, han marcat múscul descarregant el primer tres de nou amb agulla de la temporada i el pilar de vuit. Per acabar, els Minyons de Terrassa, que arriben després de carregar el primer dos de nou amb folre i manilles per la seva festa major, se'n van avui de Mataró havent descarregat els dos primers gamma extra de la seva temporada.

Els Capgrossos de Mataró han encetat una de les diades més importants del seu calendari amb molt bon peu. El tres de nou folrat que han alçat a primera ronda i descarregat amb solvència ha servit per demostrar el bon estat de forma dels blau marí. Han seguit a segona ronda, amb el quatre de nou. Després de quedar en intent desmuntat fa dues setmanes a la festa major de Premià de Mar, els Capgrossos l'han alçat amb convicció. Les bones mides, la concentració i l'agilitat de la canalla ha servit per completar un magnífic quatre de nou, que ha donat ales als blau marí per encarar la tercera ronda amb optimisme. Així doncs, el gamma extra no s'ha fet esperar i s'ha alçat amb decisió el dos de nou emmanillat, que encara no han descarregat mai a casa. Després d'un peu desmuntat, han sonat les gralles, però una forta sacsejada a l'entrada de dosos l'ha fet desmuntar abans d'hora. En la ronda de repetició han descarregat un excel·lent cinc de vuit.

Els segons en ordre d'actuació, els Castellers de Vilafranca, han encetat la diada de manera insòlita; el dos de nou emmanillat que han alçat a primera ronda ha cedit segons abans que l'enxaneta pogués fer l'aleta. Feia més de dos anys que els verds no veien caure aquesta estructura i enguany ja n'havien descarregat quatre. En ronda de repetició, han descarregat un tranquil tres de nou amb folre que, si bé a la descarregada s'ha tancat per la part superior, no ha implicat cap complicació per als vilafranquins. A segona ronda, han demostrat de quina pasta estan fets no renunciant al màxim objectiu del dia, el tres de nou amb folre i agulla. Fins a la carregada del tres, l'execució ha estat còmoda i tranquil·la, però amb la sortida de l'enxaneta l'estructura de fora ha començat a patir fortes sacsejades que tronc i folre han treballat amb mestria. La feina ha donat els seus fruits, i un cop el pilar ha quedat alliberat la descarregada s'ha fet enmig dels crits d'alegria dels vilafranquins. A tercera ronda han arrodonit la diada amb un quatre de nou folrat que, si bé ha perdut les mides durant la carregada, l'han dominat a cada moment. Per acabar, a la ronda de pilars han encarat l'espadat més gran; després que l'últim intent quedés només carregat, avui els verds han descarregat el pilar de vuit emmanillat marca de la casa, amb velocitat i concentració.

Finalment, els Minyons de Terrassa han estat els encarregats de dur el primer gamma extra de la jornada a la plaça Santa Anna. A primera ronda, els malves han alçat el dos de nou emmanillat, que van provar a la seva festa major i va quedar carregat. En aquesta ocasió, amb una lluita experimentada, han sabut superar els moments més delicats de l'estructura i han aconseguit descarregar el primer gamma extra de la seva temporada. A segona ronda els malves han optat per alçar el primer nou de vuit que es veu aquest 2016 a plaça i que, tot i acabar tensat en l'estructura interior, han dominat a la perfecció. I a l'última ronda de castells, els egarencs han alçat el quatre de nou, que, si bé ha tingut un tremolí constant, ha estat controlat durant tota l'execució i ha mantingut bé les mides. Per acabar, han descarregat el pilar de sis amb molta solvència.

Capgrossos de Mataró:

P4cam, 3d9f, 4d9f, id 2d9fm, 5d8, P6

Castellers de Vilafranca: P4cam, i 2d9fm, 3d9f, 3d9fa, 4d9f, P8fm

Minyons de Terrassa: P4cam, 2d9fm, 9d8, 4d9f, P6

stats