Ara Castells 16/07/2017

Les Santes castelleres comencen a prendre forma

Els Capgrossos de Mataró completen la primera tripleta màgica de l'any a una setmana de la seva diada de festa major

Efren Garcia
2 min
Els Capgrossos estrenen el 4d9f a una setmana de les Santes

BarcelonaLa colla castellera dels Capgrossos de Mataró ha triat la diada de festa major del Poble Sec, a només set dies de l'actuació de les Santes, per fer un nou pas endavant. Els mataronins han completat el repte després d'assolir el primer quatre de nou amb folre de la temporada i apuntar-se així l'anunciada tripleta màgica. L'actuació ha servit també perquè els Castellers de Lleida descarreguessin el primer castell de vuit pisos de l'any i perquè la colla local recuperés la confiança en si mateixa en estrenar el seu primer del cinc de set del curs 2017.

"Pas a pas, pis a pis!" és el lema dels Capgrossos de Mataró i enguany s'hi estan mantenint fidels al cent per cent. Després de completar un espectacular assaig de divendres, el discurs de Cugat Comas, el seu cap de colla, va encoratjar la colla en aquesta línia. Les Santes prometen grans emocions però per fer-ho possible abans calia rubricar una magnífica exhibició a Barcelona. Han descarregat el tres de nou amb folre en el primer torn i han estrenat l'estructura del quatre en la ronda central. Confiats en les seves possibilitats, han arrodonit la cita amb el cinc de vuit.

Els mataronins preparen l'assalt a la gamma extra, que podria arribar diumenge, ja sigui en forma de dos de nou amb folre i manilles o de cinc de nou folrat. Les dues construccions, acompanyades del nou de vuit, s'acabaran de rodar durant aquesta setmana, que comptarà amb un assaig extraordinari dijous.

Ja feia setmanes que els Castellers de Lleida anaven al darrere del primer castell de vuit pisos de l'any i la festa major del Poble Sec n'ha estat l'escenari més propens. Fent doblet, ja que aquest dissabte van actuar a la diada d'estiu dels Moixiganguers d'Igualada, els lleidatans han plantejat el repte des del primer moment. Després d'un intent desmuntat, el quatre de vuit s'ha alçat a molt bon ritme, mantenint amb correcció les mides. El descens, més lent, ha estat molt correcte i el primer carro gros de l'any ha arribat a bon port. L'han acompanyat dels segons cinc de set i quatre de set amb agulla del cap de setmana.

Arrossegant baixes temporada rere temporada, enguany els Castellers del Poble Sec han decidit aixecar el peu de l'accelerador per tornar a formar castellers que els permetin seguir somiant en els reptes de vuit pisos. Si bé es tracta d'una feina necessària, no sempre és engrescador aparcar els reptes tècnics. La diada de la seva festa major servirà per recuperar sensacions i alimentar els ànims, ja que hi han pogut repetir els seus millors castells de l'any, el tres i el quatre de set amb agulla, i estrenar el cinc de set, que encara no havien portat a plaça.

Capgrossos de Mataró: 5 P4, 3d9f, 4d9f, 5d8, 2 P5

Castellers de Lleida: P4, id 4d8, 4d8, 5d7, 4d7a, 2 P5

Castellers del Poble Sec: 3 P4, 4d7a, 5d7, 3d7a, P5

stats