Castells
Ara Castells 07/11/2022

Sants i Capgrossos estrenen plaça de 9 a Mataró

Els borinots descarreguen el primer castell de 9 de la temporada

3 min
3d9f dels Castellers de Sants, Diada Mariona Galindo 2022

MataróPassat Tots Sants, força colles comencen a concloure la temporada que ha recuperat l’activitat castellera després de la pandèmia. Gran part de l’atenció del cap de setmana es trobava a la capital del Maresme, on els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants han convertit la plaça de l’Ajuntament de Mataró en plaça de 9.

Els Capgrossos de Mataró arribaven amb molt bones sensacions després d'estrenar els nou pisos dimarts a Vilafranca. Aquest diumenge han revalidat l'actuació de Tots Sants, obrint amb un bon 5 de 8, descarregant un 3 de 9 amb folre amb un petit tremolí i un 4 de 8 de tràmit. Els mataronins, per tant, tanquen l’any en què han recuperat els castells de nou i han ofert garanties amb el 5 de 8 en el final de temporada.

Els nou pisos tornaven a ser el gran objectiu dels Castellers de Sants, després de desmuntar el 3 de 9 amb folre per la seva Diada fa tres setmanes. A Mataró també hi han fet un intent desmuntat previ quan entrava l'acotxador per problemes a la soca. Hi han tornat en tercera ronda i l'han descarregat sense problemes aparents. Així doncs, els borinots tornen a fer un castell de 9 des del 2019. Han obert la seva actuació amb un excel·lent 4 de 8 i han tancat amb un 2 de 7 força lent, després d'haver descartat fer-lo damunt d'un folre.

Amb una bona temporada a l'esquena, els Moixiganguers d’Igualada han aparcat els nou pisos i han enfocat l’actuació cap a la gamma alta de vuit. Han començat l’actuació amb el 2 de 8 amb folre, que han seguit amb un intent desmuntat de 3 de 8 que s’ha obert en excés. A continuació, s’han anotat el 7 de 8 i el 4 de 8. Els Castellers de Lleida s’han marcat una actuació de màxims, en què han descarregat el segon 4 de 8 de la temporada, que ha perdut una mica les mides. Abans, han completat el 5 de 7 i en tercera ronda han completat el 4 de 7 amb agulla.

Els Minyons encaren la seva diada

Els Minyons de Terrassa segueixen perfilant els castells per a la seva diada. A Granollers, hi han portat el 3 de 9 amb folre com a millor castell, a més del 5 de 8 i 2 de 8 amb folre, un castell que treballen per dur damunt d’unes manilles en la darrera actuació.

La colla local, els Xics de Granollers, han completat el tercer 4 de 8 de la temporada, que han acompanyat de la gamma alta de 7. Precisament, aquests castells són els que han portat els Castellers de Sant Cugat, amb el 5 de 7 com a millor castell, així com els Castellers de Berga. Els berguedans, però, han volgut estrenar el 2 de 7, tot i que en un primer moment l’han desmuntat i després ha cedit abans de coronar-se.

Valls i Tarragona tanquen temporada

Altres que també han tancat temporada aquest cap de setmana són les colles vallenques i els Xiquets de Tarragona, que han completat actuacions tranquil·les. A Vila-rodona, tant a Joves de Valls com la Colla Vella s’han anotat el 3 de 8 com a millor. Per la seva banda, els tarragonins han fet castells de set a Altafulla, on els Castellers d’Altafulla han fet el 4 de 7, però han desmuntat el 3 de 7, i els Bordegassos de Vilanova han fet el 4 de 7 amb agulla com a millor castell.

A Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia també han fet la darrera actuació de l’any i han revalidat el 2 de 8 amb folre del Concurs de Castells. També han fet el 3 de 8, però no han pogut completar la tripleta, ja que han desmuntat el 4 de 8. Els Castellers de Sabadell han fet un pas important estrenant el 2 de 7 i els Castellers del Poble-Sec han descarregat els dos castells de set amb agulla.

stats