Ara Castells 05/05/2018

Torna la temporada castellera televisiva a la ciutat de Barcelona

‘Fem castells’ renova la imatge i estrena direcció de la mà de la periodista Meritxell Hernández

Ara
2 min
Meritxell Hernàndez conduirà l'espai casteller de betevé 'Fem castells'

BarcelonaA partir del dilluns 7 de maig Betevé recupera el programa setmanal ‘Fem castells’. Una temporada més la televisió pública aposta per les torres humanes i reforça el seu equip per donar un nou impuls al magazín casteller. El programa estrena imatge, més impactant i dinàmica, i direcció. Meritxell Hernández agafa el relleu de Rafel Luján, que ha estat al capdavant de la informació castellera a Betevé les sis últimes temporades.

El programa, que s'emetrà cada dilluns a les 18.15 h, mantindrà algunes de les claus que l'han dut a consolidar-se entre els amants de les torres humanes i alhora buscarà actualitzar la seva presència. “La imatge gràfica serà trencadora, però l'essència serà la mateixa: mantenir l'aposta per les colles de Barcelona, arribant tant a les diades de barri com a les grans cites com la Mercè”, afirma Meritxell Hernández.

Després de dues temporades en antena, enguany Betevé optarà per prescindir de la tertúlia radiofònica per reforçar el format televisiu amb la incorporació del periodista del diari ARA Efren Garcia. El programa intensificarà la seva presència als locals d'assaig de totes les formacions de Barcelona. “Encarem aquest projecte amb moltes ganes de seguir de prop l'actualitat castellera de la ciutat”, comenta la nova presentadora. “Trepitjarem les places i també els locals de les colles per explicar de prop la temporada barcelonina”. De fet, el ‘Fem castells’ es posa en marxa dilluns amb una visita al districte de Nou Barris per conèixer el nou projecte que aviat podria esdevenir la vuitena colla barcelonina. Castells a part, el programa no deixarà escapar l'oportunitat d'acostar-se a la realitat d'altres expressions de la cultura popular de la ciutat vinculades a les construccions humanes, com ara els falcons, la moixiganga o la muixeranga.

Betevé retransmet la diada de la Mercè de manera ininterrompuda des del 1997 i disposa d'un espai específic casteller des del 2012. Després de tres anys formant part del magazín ‘Connexió Barcelona’, aquesta temporada serà la quarta de l'espai ‘Fem castells’. Des del seu naixement com a programa individual, ha mantingut una clara vocació multiplataforma. El seu contingut es podrà consultar a través de l'espai web de betevé i a les xarxes socials, on, a més, s'ampliarà part de la informació per buscar la interacció i la proximitat amb castellers i aficionats.

stats