Castells
Ara Castells 21/09/2022

Torredembarra pren el pols de les colles de set en l’obertura del Concurs de Castells

Els Castellers de Berga i els Nois de la Torre són les principals candidates a completar la millor actuació

2 min
La plaç del castell sempre havia estat l'escenari del Concurs de Torredembarra

Aquest diumenge es dona el tret de sortida al Concurs de Castells amb la jornada de Torredembarra. És la quarta edició en què aquesta actuació entra dins de la biennal oficial del Concurs. L’actuació d’aquest any serà una bona manera de treure l’entrellat d’algunes d’aquestes colles, que han patit força els efectes de l’aturada castellera.

Les dues colles candidates a posicionar-se en les primeres posicions són els Nois de la Torre i els Castellers de Berga. Les dues es presenten amb els castells de 7 amb agulla fets i amb voluntat de fer-hi passos endavant. Tant els de la camisa blau cel com els de la blau marí treballen per portar-hi el 5 de 7 i el 7 de 7, tot i que la decisió s’acabarà de prendre després de l'últim assaig de divendres. Les dues estan en un bon moment en aquesta represa, i l’actuació de diumenge podria ser un impuls per a reptes superiors en el tram final de temporada.

Per la seva banda, els Castellers d’Esparreguera també s’han anotat aquest any tant el 3 com el 4 de 7 amb agulla i confien en arribar a punt per fer-hi el 5 de 7. També tenen aquesta intenció els Castellers de Figueres i els Castellers de Castelldefels, que en el cas dels del Baix Llobregat seria una triple estrena en una sola actuació. Els Bous de la Bisbal també estan en un gran estat de forma i, amb els bàsics de set consolidats, podrien anotar-se diverses estrenes.

A continuació hi ha tres colles més que volen afrontar els primers castells de 7 amb agulla de l’any. Els Castellers de Badalona tenen força clara la intenció de fer-hi el 3 amb agulla, mentre que els Castellers del Riberal i els Matossers de Molins de Rei també hi aspiren si els últims assajos els ofereixen bones sensacions.

Finalment, els dos bàsics de 7 seran el sostre dels Castellers de Mollet i Castellers d’Altafulla, mentre que els Castellers de Cerdanyola volen fer-hi el primer castell de 7 de la temporada.

Funcionament de la jornada de Torredembarra

L’actuació començarà a les 10 h a la plaça del Castell de Torredembarra, i es mourà al pavelló de Sant Jordi en cas de pluja, tal com ja va passar el 2016. Les dotze colles es dividiran en dues rondes conjuntes, i les colles actuaran en solitari en cas d’intentar un castell igual o superior al 7 de 7. D’aquesta manera, s’espera una actuació bastant àgil, en la qual només unes poques colles actuaran en solitari en cas de fer-hi el 7 de 7 o el 5 de 7.

Un cop es resolgui la jornada de Torredembarra es conformarà la primera classificació, que s’unirà a la classificació global de les 42 colles un cop es completin les actuacions del Concurs de Castells del cap de setmana que ve.

stats