Castells
Ara Castells 10/09/2022

Totes les colles classificades per al Concurs de Castells

El Concurs de Castells tornarà a reunir més de 40 colles distribuïdes en tres jornades

3 min
Els Nens del Vendrell, els Castellers de Sabadell i els Xiquets de Reus a la primera ronda del Concurs de Castells.

L’agost ha acabat de perfilar l’índex classificatori del Concurs de Castells, que en aquesta edició computa des de l’1 de setembre del 2019 fins al 31 d’agost del 2022 a causa de l’aturada per la pandèmia. D’aquesta manera, tot i que bona part de les colles ja tenien l’accés pràcticament assegurat pels resultats de la tardor prepandèmica, algunes altres s’han mogut gràcies al rendiment de la represa.

En l'edició d'enguany, quatre colles han renunciat a participari per motius diversos. Ja es coneixia la declinació habitual dels Minyons de Terrassa, a la que s'afegia la dels Al·lots de Llevant davant la dificultat d'afrontar un nou viatge. En les darreres setmanes, a més, s'hi han sumat els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Caldes de Montbui. Els manresans han expressat que la seva actuació no correspondria a les actuacions per les quals havien estat convidades i que havien de focalitzar els seus esforços en l'actuació de Fira Mediterrània de la setmana vinent. Per la seva banda, els vallesans han argumentat la seva desició davant la dificultat de poder completar una actuació amb tres castells mínims puntuables.

Tot i això, l’organització del Concurs ha volgut de mantenir el format de 42 colles: 12 colles el diumenge 2 d’octubre, 18 el dissabte 1 d’octubre i 12 a Torredembarra el 25 de setembre. Un cop confirmades la participació de 42 formacions, finalment la Jove de Sitges també s'ha sumat a la llista d'absències. Els del Garraf han explicat que compten amb força baixes per a la jornada de dissabte que "fa inviable dur a terme una actuació que vagi més enllà d'enlairar castells de set bàsics", segons el comunicat que han fet públic aquest dissabte. El Concurs, per tant, ha confirmat que finalment l'edició d'enguany comptarà amb 41 colles davant la renúncia a darrera hora.

La jornada de diumenge és la que ha tingut menys canvis i s’han mantingut 11 de les 12 colles classificades: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls, Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Moixiganguers d’Igualada, Xiquets de Reus, Xiquets de Tarragona, Castellers de Sabadell i Castellers de Barcelona.

L’únic canvi que s’ha produït, per tant, ha sigut en l’última plaça que hi donava accés tenint en compte la renúncia dels Minyons de Terrassa. Així doncs, el gran estiu que han fet els Castellers de Sant Pere i Sant Pau els ha permès classificar-se per a la sessió del diumenge en detriment dels Marrecs de Salt.

Colles classificades per a la jornada de diumenge del Concurs

Per a la jornada del dissabte 1 d'octubre trobem cinc colles que aquesta temporada han fet algun castell de vuit: Marrecs de Salt, Castellers de Sant Cugat, Sagals d’Osona, Castellers de la Vila de Gràcia i Xicots de Vilafranca. Se n'hi sumen onze més amb castells de la gamma alta de set: Xics de Granollers, Castellers de Terrassa, Nens del Vendrell, Bordegassos de Vilanova, Castellers de Lleida, Jove de Barcelona, Castellers d’Esplugues, Castellers de l’Alt Maresme, Castellers del Poble Sec i Xiquets del Serrallo.

També entren el dissabte els Castellers de la Sagrada Família, que estan tenint dificultats per passar de la barrera dels bàsics de set, i els Castellers de Cornellà.

Colles classificades per a la jornada de dissabte del Concurs

S'han quedat fora d'entrar en aquesta jornada per molt poc dues colles, Castellers de Castelldefels i Castellers d’Esparreguera, que finalment actuaran a la cita del 25 de setembre a Torredembarra. També trobem altres colles que han fet una bona represa, com Nois de la Torre i Castellers de Berga, sumades a set colles amb bàsics de set: Colla Castellera de Figueres, Castellers del Riberal, Castellers de Badalona, Castellers de Mollet, Bous de la Bisbal i Castellers d’Altafulla.

Finalment, la renúncia dels Al·lots de Llevant i els Castellers de Caldes de Montbui dona entrada als Castellers de Cerdanyola, que en aquesta represa encara no han aconseguit fer cap castell de set, i als Matossers de Molins de Rei.

Colles classificades per a la jornada de Torredembarra del Concurs
stats