Ara Castells 25/10/2015

El tres de deu amb folre i manilles arriba a Valls

La plaça del Blat viu el primer tres de deu amb folre i manilles carregat de la seva història per part de la Colla Vella i dos intents de la Colla Joves

Marta Díaz
2 min
3d10fm carregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

BarcelonaTan sols a la primera ronda de la diada de Santa Úrsula de Valls, una de les diades més esperades i importants de la temporada a l'anomenat Quilòmetre 0 casteller, a la plaça del Blat ja s'ha fet història.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, que obria la diada d'avui actuant en primer lloc d'acord amb el sorteig en el qual ha participat el President Artur Mas, ha carregat per primera vegada a la història a la plaça del Blat el tres de deu emmanillat. Així, després de fer baixar en el primer peu els segons per tornar a quadrar la soca, la Colla Vella ha fet pujar folre i manilles davant d'una plaça que esclatava en aplaudiments per segona vegada amb la decisió dels rosats, fent palès les ganes de veure avui un tres de deu amb folre i manilles tant per part de castellers com d'aficionats.

El tronc ha pujat amb decisió i tranquil·litat i la rengla ha començat a patir a l'encaix amb les manilles a partir de la pujada de la canalla. Amb l'entrada de la canalla petita el castell ha patit fortes rebregades però gràcies a la decisió i la valentia de l'enxaneta, que no ha dubtat en fer l'aleta tot i que a l'acotxador li havia relliscat un dels peus a la faixa dels dosos, el castell s'ha carregat abans de fer llenya.

La plaça s'ha rendit aleshores davant una Colla Vella que ha aconseguit fer història carregant el seu primer tres de deu amb folre i manilles a la plaça del Blat i el primer que veu la ciutat de Valls.

La Colla Joves Xiquets de Valls, per la seva banda, tenia clar que avui també volia fer història i en arribar el seu torn ha intentat el seu respectiu tres de deu amb folre i manilles. Aquest era el primer intent que la Colla Joves feia d'aquest castell a la seva història. Tot i el vaivé del folre i les manilles, el tronc i la canalla han tirat amunt amb decisió. El castell ha començat a patir a causa dels nervis, fet que ha provocat algun dubte en la canalla, i els cinc segons de més que la canalla petita s'ha pres en el moment de fer les passes han esdevingut crucials per a què l'estructura acabés cedint just abans que l'enxaneta pogués fer les tres passes. Així, malgrat l'immens treball del tronc per intentar arribar a coronar la fera indomable, l'estructura s'ha acabat enfonsant.

i 3d10fm de la Colla Joves Xiquets de Valls

Aquesta caiguda no ha fet que la Colla Joves, que avui tenia indiscutiblement ganes d'atènyer els deu pisos, tornés a intentar el tres de deu emmanillat per segona vegada. Però les fortes sotragades ja als pisos de folre i manilles ha fet que la canalla petita es fes enrere, havent de desmuntar el castell.

Tot i això, la Joves ha aconseguit dur a terme la fita històrica d'intentar i gairebé coronar el primer tres de deu emmanillat de la seva història.

stats