Ara Castells 12/06/2015

On és la tripleta màgica?

Les colles castelleres sumen ja tretze castells de nou però encara cap formació ha atacar aquest any els bàsics de nou en combinació amb el cinc de vuit

Efren Garcia
2 min
Pinya dels Castellers de Barcelona / CELIA ATSET

BarcelonaNo fa ni cinc anys que parlar de la tripleta màgica en el món dels castells era parlar de diades excepcionals, de jornades d'ensomni. En el que va d'any, i estem tot just a l'equador del mes de juny, s'han descarregat ja tretze castells de nou pisos i la tripleta màgica s'ha superat en tres ocasions. Les colles van tant embalades enguany que hi han passat per sobre sense ni tant sols adonar-se'n. Aquest cap de setmana, la primera de l'any podria arribar de la mà dels Castellers de Barcelona.

Nou tresos de nou amb folre, quatre quatres de nou i fins i tot un nou de vuit són només alguns dels registres estratosfèrics amb els que arribem enguany al segon cap de setmana de juny. Quatre colles han dibuixat ja l'aleta dels castells de nou pisos però només dues han unit les dues estructures bàsiques de nou en una mateixa actuació.

Els primers en descarregar dos castells de nou pisos aquesta temporada van ser els Castellers de Vilafranca. Els verds van apuntar-se la tripleta vilafranquina -tres de nou amb folre, quatre de nou amb folre i quatre de vuit amb agulla- el passat 17 de maig en la diada de les fires de maig; van arrodonir la seva actuació descarregant el pilar de set folrat.

Una setmana més tard, els Minyons de Terrassa van apuntar-se la millor exhibició de les que s'han vist en el present curs. Els malves van descarregar el tres i el quatre de nou amb folre i van arrodonir la seva actuació amb el primer nou de vuit. La diada es mereixia un gran espadat, així que van sumar-hi també el pilar de set folrat.

El dia trenta de maig, el barceloní parc de l'Espanya Industrial va veure la segona tripleta vilafranquina de l'any, tot i que en aquest cas els verds van substituir el quatre de vuit amb agulla pel tres amb el pilar. Aquesta tripleta va suposar l'any passat la millor actuació d'una colla local a la festa major de La Mercè i va ser rebatejada com a tripleta gracienca. Els Castellers de Vilafranca van arrodonir la diada alçant dos pilars de sis de manera simultània.

Fa tot just una setmana, els Minyons de Terrassa van segellar la quarta tripleta de l'any. En aquesta ocasió els egarencs van optar per sumar el dos de vuit amb folre als dos castells bàsics de nou, el que suposaria, per assimilació, la clàssica de castells de nou. La jornada va finalitzar amb el pilar de sis dels Minyons.

stats